Marte

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister:

Dører:

Vinduer:

Tak:

Hei! Jeg har lyst til å male en fondvegg i stua mi. Stua er rektangulær - mer enn det ser ut som i den egenkomponerte plantegningen. Alle veggene er nå egehvit og jeg ønsker en fondvegg som ikke fremhever det gule i de andre veggene. Jeg trenger hjelp til valg av fondvegg - kortvegg er best har jeg hørt, men denne består helt og fullt av vindu og balkongdør (vegg 3 i tegningen) så det blir uaktuelt da. Problemet med å velge en av de to langveggene ( vegg 1 eller 2) er at jeg er redd stua da komprimeres på midten slik at den ser enda smalere og lengre ut, det ønsker jeg ikke. Vegg 1 er lengre enn vegg 2, og på denne "skjer det mindre". På vegg 2 er det både vegghengt TV, hvitt vitrineskap og dør til soverom. Har du noen tips til meg? Jeg er også usikker på fargevalg og vil gjerne ha tips til hvilke farger som ikke vil ha den "innskrenkende" effekten ved å male på en av langveggene. Har vurdert valmuefrø, grean leaf, grå skifer eller en annen pen grønntone eller blå/grå tone. Jeg ønsker et lunt og matt inntrykk.

04/05/2016 11:22:15

Jotun LADY svarer:

Hei :-) Kanskje du kunne vurdert å male både vegg 2 og vegg 3 (med vinduene)? Da vil du skape litt dybde for "forflyttelse" av balanse i stuedelen som du opplever som lang og trang. Hva med en lun gråfarge som 1352 Form? Ikke for mørk, men farge nok til å skape litt endring i rommet. Du kan også kikke på blåfarger som 4618 Kveldshimmel eller 4638 Byge, men sjekke disse av mot det som for meg ser ut som en blå spisestue. Grønnfargene Green Leaf og Green Harmony vil også fungere, - disse blir jo langt frodigere og gladere farger :-)  Mal matt og vakkert med LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Lykke til :-)

08/04/2016 11:56:08

Marte Melnes:

Hjertelig takk for svar! Spisestuen er svart, men denne skal byttes om til lys trefarget. gulvet skal også byttes fra gul eik til grå eller hvitpigmentert eik. Vil dette ha noe å si for rådene du vil gi angående fargevalg? Jeg synes det var en god ide å male både vegg 2 og 3, så jeg skal gå for det. Synes Form var veldig fin, men samtidig kunne jeg ha lyst på en litt "glad" og sprek farge. Bare kom med flere fargetips jeg kan prøve ut i fargevelgeren til Jotun dersom du har noen :-)

12/04/2016 10:58:50

Jotun LADY svarer:

Vi har jo allerede vært innom noen farger men, de falt kanskje ikke i smak ? Hva med 6325 Balanse ? Vi må vel ta hensyn til Sifaen som ser beige ut ? Jeg holder en knapp på blått. :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens.

12/04/2016 13:36:31
Go to top