Lill-Kristine Aasen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Nøytral 9911

Tilstøtende rom : Nøytral 9911

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Nøytral 9911

Tak : Nøytral 9911

Hei! Jeg vil male leiligheten min i en annen farge. Jeg er veldig usikker på hvilken farge jeg vil ha. Leiligheten min er på 30 kvadrat så jeg vil det at leilighet skal virke større på bakgrun av fargevalg. Jeg har nå nøytral og klassisk hvit. Se bilde! Jeg har også skrevet ned farge på kjøkken, møbler og gulv. Leiligheten ligger vendt mot nord i et bofelleskap. Jeg liker moderne stil, er veldig glad i hvit, svart og sølv.

2016-05-04 11:42:51

Fargerådgiver svarer:

Hei :-) Du beskriver at både dører, vinduer, tak og lister er malt grå med 9911 Nøytral, det betyr at disse har en kjølig grå tone. Er det slik at alle disse detaljene skal beholdes grå, og at du nå leter en veggfarge inntil dette? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei :) Dører, vinduer, tak og lister er klassisk hvit! Jeg skreiv feil. Har du fått bilde?

08/04/2016 14:37:00

Fargerådgiver svarer:

Da er jeg med :-) Stusset litt nemlig.. Dersom du vil videreføre de kalde gråtonene som Nøytral er en del av, er farger som 9915 Morgends og 9930 Tådedis fine her. Det samme er skarpe kontraster av sort som i 9938 Dempet Sort. Disse er igjen forenelige med skarpere og klarere kulørte kontraster for å skape litt spenning. Blått er jo veldig fint her; Både de dempede 4477 Deco Blue, 4618 Kveldshimmel og 4638 Byge, men også de skarpere blå som Blåtind eller Nordisk Hav. (dog ikke sammen med de dempede blå). Blitt er jo også lekkert til sølv :-) Ev kan du tenke mintgrønt med 7163 Minty Breeze , 6325 Balanse og 7555 Soft Mint? Kikk litt på disse :-) 9918 Klassisk Hvit er en god hvittone, så den benyttes videre til alt du ønsker hvitt.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

mener du da at jeg skal ha en kontrastvegg? Har du forslag på hvilken vegg som passer best som kontrastvegg? Eller skal jeg male hele leiligheten i samme farge?

08/04/2016 15:37:23

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, jeg tror at jeg ville valgt kontrastvegg på veggen uten vindu den mot trappen og gjerne gå rundt hjørne og inn i gangen slik at hele denne veggen får samme farge. Slettvegg/tapet maler du matt og vakker med LADY Pure Color eller LADY Balanse. Matt vegg gir en unik fargeopplevelse, fargen blir kalkaktig og myk og atmosfæren lun og koselig. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen :) Jeg har nå bestemt at jeg enten skal ha balanse eller Blåtind på kontrastveggen. Skal jeg fortsatt ha klassisk hvit på resten av veggene? Eller male alle veggene (stue-gang-kjøkkenvegg) en annen farge? Jeg har tenkt litt på soft mint, morgendis og skumring. Jeg vil at leiligheten min skal virke stor siden den er ganske liten.

11/04/2016 13:59:16

Fargerådgiver svarer:

9918 Klassisk Hvit vil fungere godt til både 6325 Balanse og 4072 Blåtind. Med hvitt inntil får du skarpe kontraster og fult "smell" i aksentfargene. Gråfargene du nevner blir kjølige og gråblå i tonen. Her vet kun du best hva som fungerer for deg :-)

Lykke til.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Har du noe forslag til en lys farge som passer til Blåtind og balanse?

11/04/2016 17:15:51

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, men 9918 Klassisk Hvit på alle detaljer er de nøytrale grå vi har snakket om tidligere nydelig, men ønsker du en litt lunere/varmere grunntone så se også på 1622 Refleksjon, 1928 Sommersne eller 0552 Tudor. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.
Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun