Christine

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister:

Dører:

Vinduer:

Tak:

Hei! Jeg skal male soverommet. Var på utkikk etter en farge som var grå eller blå. Helst grå med blått i seg. Tenkte på morgendis. Var innom Corona Fargerike. Fortalte at jeg ønsket morgendis eller en annen gråfarge med mye blått i seg. Fikk anbefalt Stratus. I butikken så den grønn ut og jeg nevnte dette. Selger sa at den ikke var grønn, men blå og derfor kjøpte jeg malingen. Ganske skuffende når jeg googlet fargen da jeg kom hjem. Grå farge med grønnskjær. :( Skal gi beskjed til butikken. Spørsmålet er egentlig, har du noen forslag til farge hvis jeg ikke skal gå for morgendis? Takk!

04/05/2016 11:43:05

Jotun LADY svarer:

Hei :-)  Så kjedelig at du ble skuffet over fargen, men farger er utrolig individuelt, så man vil ha ulike opplevelser av fargen. Dersom man leser ncs koden på denne fargen, forstår jeg at den omtales som blå. Men ut i fra mine øyne, er jeg enig i at den oppleves som litt grønnlig. Dette kaller vi biegenskaper. Den kan man ikke lese seg til ved en kode, den må man SE. Ikke alle har den evnen faktisk, vi har utrolig ulikt fargesyn. Ergo; farger er ikke lett alltid å bli klok på :-)

Når du nevner blålige gråtoner, altså disse gråtonene som fungerer best inntil rene hvite toner, tenker også jeg på farger som 9915 Morgendis, 9911 Nøytral eller 9930 Tåkedis. Du har også farger som ikke er fult så blå, som 1259 Demring og 1027 Dempet. Du har også den langt mer blågrå Fabrikk.  

Mal matt og vakkert med LADY malingen Pure Color eller Balance :-)

11/04/2016 13:13:26
Go to top