Elin Trommestad Carlsen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Tilstøtende rom : Bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Bomull

Tak : Bomull

Hei, Jeg ønsker å male stue/kjøkken. Vi har en åpen løsning og rommet er totalt sett ikke stort. Ca 40 kvm. Huset er nytt og nå er vegger, lister og vinduer hvite, eller bomull, som levert fra fabrikk. Kjøkkeninnredningen er hvit med benkeplate i heltre hvitoljet. Møblene mine ellers er ganske mørke. Heltre spisebord som er oljet mørkt grått, sofa som er i en dyp blå farge med sort heltre salongbord. Jeg er så redd for å velge for mørkt på veggene, men kunne tenke meg en grå farge. Det er vinduer på alle vegger, slik at det kommer mye lys inn. Gangen vår har jeg malt grå med fargekode 4000. Denne synes jeg kanskje kan virke noe blå. I forhold til interiøret på kjøkken/stue ønsker jeg nok noe som er lunt, men samtidig ikke for mørkt. Setter stor pris på tips og råd!!! Vh. Elin.

2016-05-04 12:38:04

Fargerådgiver svarer:

Hei Elin
De nøytrale grå som S4000-N blir dessverre kjølig mot blå/lilla sammen med Bomull så for å få en god fargeflyt i alle rom bør du også male gangen (håper du tilgir at vi er ærlig). Jeg ville kikket på gråtoner som 1024 Tidløs eller 8470 Smooth White til stue/kjøkken og 1032 Grå Harmoni til gangen. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., – det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens. Lykke til :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun