Dagmar

Kategorier:

Lister/dører/vinduer :

Tilstøtende rom :

Møbler/kjøkkenfronter etc. :

Tak :

Hei. Jeg bor i loftsetasjen i en gammel sveitservilla med en del skråtak og takvinduer. Jeg ønsker å male kjøkken og stua som ligger etter hverandre og lurer på hvilken farge jeg skal velge hvis det kun skal være en og samme farge. Jeg ønsker å male tak, vegger, lister, vindus- og dørkarmer. Gulvene er nye i lys eik og alle dørene er gamle opprinnelige furudør. Jeg er usikker på hvitfargen på frontene på kjøkkenet og det er jo det som bestemmer alt. Jeg tror fargen er muligens egghvit(?). Kjøkkenbenken og kjøkkenbordet er i valnøtt, spisesofa og skallstoler egghvit/hvite med "hvit" saueskinn over. Møblene i stua er i kirsebær samt sort/brunt, sofa hvit/beige. Hvilken farge anbefaler du meg å velge på alt dette? Ønsker å ha det mest mulig lyst. Håper du kan gi meg noen gode råd. Mvh Dagmar

2016-05-04 00:06:12

Kommentar

I stua er det i tillegg peis med veggen over og helt opp til taket malt i kritthvit farge (som taket). Dette er en annen type maling da veggen her har en annen struktur (mur) enn resten av veggen (glassfiberstrie). Den fargen som er på veggen i stua i dag passer dårlig med den kritthvite over peisen og ser veldig gul ut. Kan evt både veggen (mur) over peisen males i samme farge som den øvrige glassfiberveggen eller bør den holdes kritthvit? Jeg ønsker å bruke de samme fargene i både kjøkken og stua, samtidig som jeg nå har mulighet til å velge riktig kombinasjon av hovedfarge på veggen og fargen på detaljene som lister, vinduskarmer,...Dersom det er fargen på kjøkkenfronter som er veiledende - hvordan får jeg på en enkel måte vite hvilken farge det er? Ringt HTH men de har dessverre ikke informasjonen lenger. Takknemlig for svar og noen råd. Dagmar:)

21/04/2016 09:27:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Dagmar
Supert hvis du kan skaffe Jotun Fargenavn eller NCS kode på kjøkkenfrontene. En mulighet er å stikke innom din lokale Jotun forhandler å hente med deg fargelameller på de ulike hvittonene å se i godt lys hjemme hos deg hvilken som kommer nærmest dine fronter. Du kan også ta med en skapdør til din lokale forhandler å høre om de kan hjelpe deg med å scanne fargen. :-) Når jeg ser på bildene så tror jeg at lyse lune toner som 1931 Kokos, 10678 Space eller den litt gråere 10679 Washed Linen blir fine. Alle disse står fint til helt hvitt, men også svakt gulhvite toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Sjekk fargen på skapfrontene så snakkes vi nærmere. :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  Vi ønsker deg lykke til 
J

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Kjøkkenfrontene ser ut for å være malt i farge "tidløs" og opprinnelig farge på veggene både kjøkken og stua er "bomull". Dette ser ok ut på kjøkkenet men alt for gult i stua. Jeg lurer nå på om det å male både vegger og detaljer i egghvit både på kjøkkenet og i stua kan være fint og samtidig rimelig.

25/04/2016 21:19:38

Fargerådgiver svarer:

1001 Egghvit er fin til 1024 Tidløs, men hvis skal alt males kan du også gjerne velge 1624 Letthet som er enda litt hvitere men fortsatt lun og nydlig sammen med ditt kjøkken. :-) Muren bak de to ovnene kunne du kanskje malt i en litt mørkere tone for å bryte litt ? :-) Hva med 142 Grå Skifer eller en litt lunere greige tone som 10429 Diskret eller 10249 Sober, men du må selvfølgelig sjekke at fargene matche med selve ovnen, litt vanskelig å se på disse bildene. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for innspillet. Ovnene er i rødbrun sjattering (blanke fliser) og den ene har detaljer i kobber. Møblene i stua, der begge ovnene er, er i kirsebær samt sorte/brune, sofa er kremhvit/beige,gulvet er i lysblek eik. Går fortsatt kun egghvit eller kun letthet til alt (inkl. gulvlister, vindus- og dørkarmer og veggen over ovnene) hvis jeg ønsker å gjøre det rimeligere og bruke kun en type farge og maling? Evt hvilke kombinasjoner anbefaler du hvis det skal være en farge på veggen og detaljene, og en annen farge over ovnene? (liker forslaget ditt med litt mørkere farge over ovnene og opp til, taket:)). Venter i spenning på svaret :-)

27/04/2016 19:46:55

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen
Egghvit eller Letthet på alt blir lekkert, men samme maling på alt er ikke Ok. Tak og vegger kan du male med Jotun Vegg og Tak 2i1. Lister og detaljer i tre maler du med LADY Supreme Finish. Muren bak ovnen kan du også male med Jotun Vegg og Tak 2 i1 men jeg tror at LADY Minerals i 2500 Krydder eller 1623 Marrakesh hadde blitt lekkert. :-) Håper ikke du maler de fine bærebjelkene og dørene. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svaret! Med dette forslaget ser jeg frem til å male og se resultatet :-) Bjelkene og dørene beholdes i sin opprinnelig stand! Jeg har et spørsmål til og det gjelder et kontor/gjesterom. Dette rommet har glassfiberstrie på veggene og gammelt opprinnelig tregulv som begge pr i dag er malt i Bomull. Gulvet har noe slitasje som man kan velge å se på som sjarmerende, men også noen dypere sår (mørke). Veggene skal males, som resten av leiligheten, i Egghvit. Jeg ønsker ikke å ta på meg verken jobben eller utgiften med å slipe gulvet, men tenker å beholde det slikt det er og kun "reparere" de dypeste sårene i den opprinnelige fargen som er Bomull. Hvordan blir egghvit vegg og detaljer - mot gulv i Bomull? Blir gulvet da seende for gult? Hva med å male hele gulvet med et strøk mørkere farge, eks Marakesh (som over ovnene), for at sårene ikke blir så synlig? Takknemlig om du kan svare meg også på dette spørsmålet slik at jeg førstkommende onsdag kan handle maling å starte jobben:)

01/05/2016 18:40:52

Fargerådgiver svarer:

Hei Dagmar
De fleste ser ikke stor forskjell på Bomull og Egghvit :-) Gulv i Marrakesh er ikke feil men du må bruke egen gulvmaling Trestjerner Gulvmaling fra Scanox. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun