Miriam

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : S0502

Tilstøtende rom : S0502

Møbler/kjøkkenfronter etc. : S0502

Tak : S0502

Hei! Vi skal male stua og kjøkkenet. Akkurat nå er alt av vegger, tak, lister og dører eggehvit. Vi ønsker et lite brekk i fargen, men er helt fjern i hva som passer til listverket ++ vi komme ikke til og endre farge på det. Har prøvt meg litt frem med kalk og hvit lin, men føler ikke det ble fint. Det er åpent mellom kjøkken og stue, og kjøkkenfrontene er litt " gulere" Så hadde vært supert viss vi kunne finne en farge som kanskje kunne få de til og se litt hvitere ut:) Håper du kan komme med noen tips! Er veldig viktig for meg at rommene forblir lyse:)

2016-05-04 09:16:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Miriam:
Hva med 10679 Washed Linen i stuen og kjøkken i 0394 Varmgrå eller 1352 Form. Alle disse er varme grå nesten som de greige du nevner men ikke med så mye rødt så disse står fint til S0502-Y som hos oss heter 1453 Bomull. Jo mørkere du går på kjøkkenvegg jo "hvitere" virker dine kjøkkenfronter. :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  Vi ønsker deg lykke til 
J

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen hjertelig takk for svar. Er litt redd for og ha forskjellige farger inni stua og på kjøkkenet. Vil det bli bli fint viss jeg Evt bruker washed linen på begge rommene ? Er så redd grått blir mørkt og trist. Et spørsmål til;) Skal male soverommet ( panelplater) har lyst på en lys lett blåfarge ( litt sommerfølelse) har du noe tips til det? Forsøkte med Risør som ble lilla og gustaviansk som ble alt for mørk.

21/04/2016 15:11:32

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, uten NCS kode på kjøkkenfrontene er det vanskelig å si, men er også disse i S0502-Y går det fint med Washed Linen. Risør her en del rødt i undertonen og blir lett litt lilla sammen med detaljer i Bomull. De helt lyse blå vil dessverre vippe dine detaljer i gulere retning, men hvis det ikke plager deg så gå for blåtoner med mindre rødt som 4118 Lista og 4117 Stadt, men her anbefaler vi helt hvite detaljer i 9918 Klassisk Hvit. :-) 4017 Pilasterblå har mindre rødt og er mørk nok til å tåle detaljer i Bomull, men den er kanskje da også for mørk for deg. ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen:) Jeg vet dessverre ikke fargekoden på kjøkkenet vårt. står noe info : serie 8561 Design Toscana Mdf :m512 Folie f005 Da går jeg for Varmgrå på kjøkkenet siden du anbefaler der! Plutselig føles det så komplisert med farger;) Jeg finner ikke ut av de to blåfargene du nevner, men har sett litt på pilates som du nevner. Tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg:)

22/04/2016 11:37:09