Marte

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Tilstøtende rom : Bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Bomull

Tak : Bomull

Hei! Vi skal male soverommet (se bilde nedenfor), og i den forbindelse trenger vi litt fargetips. Alt annet skal være i bomull (tak, vindu, osv.), mens sengen er i fargen Shell 44 (se vedlagt bilde). Gangen utenfor er i grått (se bilde). I tillegg har vi et kontorrom ved siden av dette soverommet, som vi muligens tenker å male i samme farge som soverommet. Er litt usikker på om vi skal satse på en lysere farge på tre av veggene samt en kontrastvegg (og kontor i samme farge som den lyse fargen), eller en mørkere soveromsfarge "all over" og en lysere farge på kontoret som står i stil med soverommet. Har sett litt på fargene New York, Oslo, Dunkel, Yoga, St. Pauls blue og Sober. Noen gode forslag? Mvh. Marte.

2016-05-04 12:09:15

Kommentar

En liten tilleggsopplysning: i stua (hvor det er bomull overalt) er møblene hovedsakelig i lys eik, men har en sofa i turkis. Kanskje denne fargen skal gå igjen i den eventuelle kontrastveggen på soverommet, eventuelt i fargen som brukes på alle fire veggene (om det ikke blir kontrastvegg)

03/05/2016 14:18:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Marte. 
Nå maser jeg veldig om bilder, men har du et bilde av den turkise sofaen. Har du også Jotun fargenavn eller NCS koden på gråtonen i gangen så er det helt supert. Ha en fin kveld så snakkes vi mer i morgen  :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Bare supert at du vil ha mye informasjon for å kunne gi gode råd. Vi har ikke fått levert sofaen enda, men har tatt et bilde av fargeprøven. Fargen heter 85 turquise (sofaen er fra Bohus). Laster opp fargeprøven i en ny lenke, da jeg ikke får lastet den opp i svaret mitt her. Fargenummer fra gangen har jeg dessverre ikke, da fargen var der fra tidligere eiere.

03/05/2016 22:59:12

Svar:

Hei! Litt ny informasjon angående gangen. Vi har bestemt oss for å male denne i en ny farge, siden vi ikke kjenner til fargekoden på fargen som allerede er det. Så da blir det kanskje lettere for dere å foreslå farger til både soverom, kontor, samt gang. Gangen grenser inn til stuen hvor det er fabrikkmalt hvite veggplater. Usikker på hvilken farge, men antar bomull, eggehvit eller noe i den duren. På forhånd, takk for svar! Marte

05/05/2016 22:42:09

Svar:

Bildet av den turkise sofaen er lastet opp her: http://fargerad.jotun.no/fargerad/103974

06/05/2016 11:51:19

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen. Takk for bilder. Dersom vi da skal finne gråtoner som matcher Bomull, og turkis, samt kunne mikses og mathes litt, så foreslår jeg at du starter med å se på  1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer eller 1434 Elegant. Disse kan du mikse og matche om hverandre med hell :o) Du kan velge Tidløs + 8470 Smooth White + 1877 Valmuefrø + 1462 Grå Skifer også. Smooth White er jo flott! 

Tipper disse kan fungere til turkis, - men sjekk alle farger mot sofa i det rommet hvor dette er aktuelt! Sjekk også alle farger mot flis i gangen.

Dersom du ønsker å gå i en litt lunere retning kan du se på farger som 1376 Frostrøyk, 10679 Washed Linen, 394 Varmgrå og 1352 Form. Disse er da varmere og lunere i tonen.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05).  LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den  luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes  i det helt mørkeste fargene.). 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Takk for svar! Jeg tenker da at det kan bli fint med frostrøyk i gangen, og varmgrå på soverom og kontor. Tror du at varmgrå passer med fargen på sengen (shell 44 - bilde ligger vedlagt i starten av lenken), og at varmgrå ikke er for mørk på et rom som skal brukes til kontor? og at det blir fint med en såpass lys farge i gangen? Tusen takk for svar! Marte

07/05/2016 12:08:56

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Ja jeg tror at 0394 Varmgrå er lekker til sengen, men vanskelig å si noe sikkert ut fra bilder på en pc skjerm, så du må love meg å selv teste med fargeprøver. Bilder kan dessverre lyve en del på fargegjengivelsen. Jeg vil beskrive Varmgrå som en lys mellomtone så jeg tror absolutt ikke at den blir for mørk på arbeidsrommet, men ikke så lett å si noe sikkert uten bilder. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun