Åse

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei! Jeg skal male stuen før salg av leilighet neste år. Jeg tenker derfor å gå for noe veldig nøytralt. Lister, dører, vindu og tak er i bomull. Kan man male alt i samme maling? Det er jo avgjort mye enklere! Eller bør man ha forskjellig farger på vegger og tak etc. I gangen som er naborommet og på badet har jeg malt alt i bomull. Det syntes jeg går fint. Men der er det ikke så mye lys, så det blir kanskje annerledes i stuen som har et stort vindu. Hvis ikke det er lurt å male alt i en farge.. Hvilke lyse nøytrale farger passer til bomull? Kan videre nevne at stuen er på kun 18 kvm og har innebygde skap i en hvitfarge som ser litt gulere ut en bomullen igjen. Håper du kan hjelpe meg!

2016-05-30 19:05:22

Fargerådgiver svarer:

Hei Åse 
Alle flater i samme farge er ikke feil, men ikke bruk samme maling på alle flater. :-) Ønsker du et lite brekk på veggfargen i stuen er 1024 Tidløs vakker men også den nye 8470 Smooth White er lekker. :-) Begge disse er fine til blåfargene alle snakker om så kanskje en vegg i 4477 Deco Blue vil gjøre den store forskjellen. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx


Vi ønsker deg lykke til. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun