Bente Johannessen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : hvitoljet furu

Hei, hei :) Vi har nå revet kjøkkenet vårt og skal montere et nytt Egghvitt kjøkken. Panelveggene har vi planlagt å male Pilasterblå og brannmuren Tidløs. Nå viser det seg at vi også er nødt til å male taket. Hvilken farge bør vi velge? Hvilken glansgrad? Tusen takk på forhånd for gode råd :)

2016-06-11 23:08:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente
Tak og taklister ville jeg da valgt i samme hvittone som kjøkkenfrontene, går du hvitere i taket vil kjøkkenfrontene kunne vippe i litt gul retning men med samme farge oppleves alt som hvitt. :-)  Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. Et paneltak kan du gjerne male litt blankere i samme glans som kjøkkenfrontene f.eks.  :-) http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-interior-roof.aspx
Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og tusen takk for raskt svar. Da maler jeg taket i egghvitt. Vinduene er i utgangspunktet hvitoljet furu. Bør jeg male disse også for å få et helhetlig inntrykk ?

13/06/2016 13:15:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente:-) Hvite detaljer er jo vakkert ;-) Så jeg sier hurra til malte detaljer, velger du å male vinduer og lister så gjør du det med LADY Supreme Finish i ønsket glans med samme farge som resten av de hvite detaljene.  :-) http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-interior-window.aspx

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen:) Tusen takk for svaret ditt. Da blir det nymalte vinduer også etter hvert:). Jeg har fått flere gode råd fra dere i prosessen med å bytte kjøkkeninnredning, og alt dette innebærer av fargevalg på innredning og rommet forøvrig :) Tusen takk, og riktig god sommer :)

14/06/2016 10:08:43

Fargerådgiver svarer:

:-) God sommer til deg også, håper du ikke bare blir inne på ditt nye kjøkken, men får mange late og varme dager ute i solen. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen

16/06/2016 23:20:14

Svar:

Hei igjen

16/06/2016 23:20:47

Svar:

Her ble det kluss :( Hei igjen :) Ser ut som vi nå fortsetter å pusse opp, så nå står stua og gangen for tur :) da håper jeg dere kan hjelpe meg videre med fargeråd igjen:). Vi har vært utrolig glad i fargen Lys Toscana i stuen da den gir et lunt/varmt inntrykk og er ikke for lys/hvit.. Vi har malt peis/peismur i Tidløs, og ønsker å male panelveggene i en beigefarge som passer til furu, rød/brune trefarger, hvitsåpet tak og hvitoljet vinduer/gulv Er ikke sikker på om vi skal male dette enda- evt. bør vi fortsette med egghvit?). Har du tips til veggfarge? I gangen har vi Navona som vi også har vært veldig fornøyd med, men ønsker nå å bytte slik at denne harmoniserer til stue og kjøkkenet. Tips til en lun//varm farge med gult i som er lysere enn Navona og som passer til fliser som går i gult/rødbrunt/grått? Veldig takknemlig for hjelpen jeg får av dere- gjør valgene lettere:)

17/06/2016 08:42:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente
Vi hjelper dere gjerne, men kunne jeg be om bilder av gulvene ? Gjerne også hele rommet og møblene i stua slik at vi får et inntrykk av lysforhold. Vi ønsker dere en fin helg :-) Ønsker du å legge inn bilder så må du starte et nytt spørsmål. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun