Ane

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Dempet sort på ytterdøras innside, hvite dører (butikkfarge), umalte furulister omkring vinduer og ytterdør foreløpig, skal males i Chi med tida.

Hei, jeg har nettopp malt ytterdøra med Dempet Sort på innsida fordi den skulle passe til et flisegolv i gangen som har et melert mønster som kan minne om fargen 1434 Elegant. Veggene er malt i Chi. Jeg er veldig glad i det matte mørkebrune flisegolvet mitt og ville at den gamle, stygge mahognidøra skulle passe bedre til. Jeg brukte halvblank oljemaling. Men fargen på døra har blitt mørkebrun, ikke sort. Jeg kjøpte den minste malingsboksen (0.75 l) og har erfaring med at fargen ikke alltid blir riktig blandet i de minste boksene. Kan det være tilfellet her? Jeg synes dessuten at døra ble for blank, alle ujevnhetene synes. Hva gjør jeg nå? Bør jeg gå tilbake til butikken med malingen og be om en ny Dempet Sort? Bør jeg heller gi døra et par strøk med ren svart maling? Eller en annen farge? Hvordan kan jeg matte ned det blanke? Må jeg bruke oljemaling neste gang, eller kan jeg bruke en matt akrylmaling når oljemalingen har tørket? Jeg ville gjerne fremheve det matte mørke golvet jeg er så glad i, og trodde det var en god idé å male døra svart. Gangen er liten og trang, og døra vender mot en lang korridor til stue-kjøkken. Jeg håper på innspill!

2016-06-21 12:55:46

Fargerådgiver svarer:

Hei Ane
Fargen skal bli riktig uansett hvilken størrelse du kjøper på spannet. Sjekk fargen mot en fargelamell, tror du at det kan være noe feil med fargen så ta en tur innom butikken å hør med dem. Blir 9938 Dempet Sort brun mot et gulv som minner om 1434 Elegant så kan det høres ut som om noe er galt, det hender jo at en av brekkfargene ikke er kommet med f.eks. men dette må du altså nesten sjekke med en Fargelamell. Maler du litt på en fargelamell av 9938 Dempet sort så ser du fort om der et avvik i fargen. Du bør fortsette med LADY Supreme Finish på døren, men du kan gjerne velge helt matt. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun