Silje

Kategorier:

Hei Vi skal i prinsippet male et helt hus..kunne sendt prospektet m bilder, men vil ikke legge det ut her. Huset er fra 80 tallet. Vi ønsker å beholde trehvite vinduer (gule nå) da huset er tegnet av en arkitekt som var opptatt av vinduer. Vi beholder også de røde terrakotta fliser i gang og trehvit ubehandlet trapp. Gulv legges nytt eik naturoljet. Tak er delevis panel delevis plater som vi skal male i hvitnyanse. Nye dører skal bestilles. Har tenkt på en varm gråfarge eks valmue? Eller mørkere. Peis i grå mur/ betong. Kjøkken sans mørk grå/sort. Sofa koksgrå som er stor og dominerende. Veldig usikker på farger på vegg. Stue, spisestue og kjøkken henger delevis sammen, men dobbel glassdør inn til stue fra spisestue. Gjerne noe mørkere i stue enn spisestue. Greige toner? Blågrå? Kan vi ha greige farger m koksgrå sofa og betongaktig peis? Har også gang, trappegang og gang oppe. Her er det mye lys fra stort trappevindu. Vi har lurt på blått soverom i mørk farge, barnesoverom eks Blåtind og syrin. Malte ut litt syrin og syntes den var kald. Veldig takknemlig for forslag.

2016-08-28 08:08:38

Fargerådgiver svarer:

Hei Silje 
Vanskelig å fargesette et helt hus uten bilder så supert hvis du kan legge inn 3 aktuelle bilder som viser husets stil. Jeg har respekt for at ikke alle ønsker å synliggjøre bilder, men hvis jeg ikke godkjenner bildene blir de synlig bare for deg og meg.  :-) Greige toner blir lett rosa/lilla sammen med gulnet furu så hos deg ville jeg kikket på 1024 Tidløs eller 8470 Smooth White som lyse grunntoner hvis du ønsker dører i 1877 Valmuefrø. Hva med mørkere dører i 1462 Grå Skifer eller 1434 Elegant ? Husk at alle farger virker lysere når du får dem opp på store flater. Ønsker du en lunere palett mer mot de greige (uten at de blir for rød) så se på 1376 Frostrøyk, 10679 Washed Linen og 1352 Form, gjerne kombinert med 1434 Elegant og 9938 Dempet Sort. Hva med blågrå farger som 5249 Linblå og 5030 St. Pauls Blue :-) Ta en titt så snakkes vi nærmere hvis du ønsker det. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Kan jeg sende prospektet på Mail? Vi skal ha eik natur gulv så det blir også gult..

31/08/2016 21:07:50

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Vi besvarer alle henvendelser her på bloggen og ikke på mail. Vi har så mange  brukere at det lar seg ikke håndtere på mail. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Klarer visst ikke å laste opp bilder. Peisestuen har vinduer i sør. Den ene veggen med peis er i grå " betong aktig" murpuss. Det er panel i tak som vi skal male og tapet på vegg. Vinduer i gul furu som står til husets arkitektur fra 80 tallet. De vil vi beholde. Dører har vi endret fra grå til eik. Oljet eik på gulv. Så varme tretoner gulv, dører og vinduer. Stor koksgrå sofa. Kaldere grå på peis og brannvegg. Har malt opp litt washed linen og litt varmgrå. Tror vi går for den lysere washed linen. Hvilken hvit bør vi ha på tak. Skal også male spisestuen vegg i vegg med mye lys fra vest. Mulig samme farge eller noe lysere. Forslag? Tak og lister her også. I gangen (stor hall) er det terrakotta flis og panel. Dette strekker seg oppover trappegang og i siveromsgang oppe. Eik dører og gulv her også. Helt hvit nå. Litt kaldt. Ønsker lys farge som står til washed linen, men mer mot hvit. På barnerom retroblå blåtann ol, myk hos datter og st pauls ol hos oss?? Har også et kontor nede. Grønt eller blir det kanskje litt mye ulike farger. Washed linen her også? Viktig å vite hva slags hvit vi bør ha på takene. Skal begynne der.

10/09/2016 23:13:40

Fargerådgiver svarer:

Hei, Silje :)

1624 Letthet er en ren hvittone som allikevel er myk mot de varme tretonene i huset. Dette er mitt forslag til hvittone i tak og til lister og detaljer ellers. Jeg vil foreslå att du også bruker denne fargen der du ønsker en lysere tone enn 10679 Washed Linen på vegg. Hva med en skape en glanskontrast, dette er lekkert og elegant i interiøret! Matte vegger malt med Lady Pure Color (hvis slettvegg) i 1625 Letthet, mot halvblanke eller superblanke lister og detaljer i samme farge, malt med Lady Pure Color. Slik får du rene og sofistikerte overganger mellom vegg og detalj. 

Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hvordan tror du varmgrå står til gule furuvinduer?

24/09/2016 21:02:08

Svar:

Og oljet eikegulv også gult

24/09/2016 21:09:57

Svar:

Og oljet eikegulv også gult

24/09/2016 21:09:59

Fargerådgiver svarer:

0394 Varmgrå står nydelig til 10679 Washed Linen og jeg synes at den står fint til gulnet furu :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun