Annette

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei. Vi har kjøpt et nybygg hvor vi vil male alle rom. Leiligheten leveres med gul 3-stavs eikeparkett og ferdigmalte lister (jeg vil tro i fargen bomull). Kjøkkenet er kritthvit, men jeg har dessverre ikke fargekoden på dette. Vi hadde i utgangspunktet bestemt oss for fargen Space, men nå er jeg redd denne kan bli litt gul og kjedelig. Kan du komme med forslag til fargevalg? Jeg tror vi ønsker å gå for samme farge i hele leiligheten.

2016-08-28 11:18:59

Fargerådgiver svarer:

Hei Annette :-) 
Vi hjelper deg gjerne, men kan du si noen ord om farger du liker og hva du har av farger på møbler som sofa ol. :-) Har du bilder du kan dele med meg så er det supert. Alt blir så mye lettere når vi får bilder. For å legge inn bilder må du starte et nytt spørsmål, men bruker du samme mailadresse så samles vår dialog. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Takk for svar. Jeg har dessverre ingen bilder av leiligheten da den ikke er klar før til neste år. For øyeblikket har vi svart sofa (denne skal muligens byttes ut før vi flyttet) ellers har vi hvite møbler. I leiligheten blir det lagt Eik 3-stans matt lakk 13 mm. Kjøkken blir type Form Kritthvit Marbodal (NCS S0300-N) med fliser over kjøkkenbenk Grespor Minod Ash Mate og benkeplate Eik Block. Vi hadde som sagt bestemt oss for fargen Space og liker godt beige farger, men jeg liker også farger som Ascott. Håper dette er til hjelp for å gi oss noen gode tips :)

29/08/2016 13:25:23

Fargerådgiver svarer:

Hei Annette :-) 
10678 Space 1704-Y19R er en god klassisk beige tone, men sammen med helt hvitt (ditt kjøkken) er det noen som opplever den som litt grønn. Når vi snakker om de helt lyse tonene som her så er det viktig å tenke på at lyse toner lett lar seg påvirke av farger rundt (gulv, møbler) og lysforhold, så det at du ikke får teste fargen i de aktuelle rommene er ikke helt ideelt, men spandere en prøveboks eller to og male opp en stor prøve å se sammen med prøver på gulv og møbler i godt dagslys. :-) 1931 Kokos 1203-Y24R som er lysere men litt lunere da den har litt mer rødt i undertonen er også verdt en prøveboks. 0553 Ascott er lekker og har vært en av mine favoritter i mange år men se også på 10679 Washed Linen den er litt varmere/mindre grå enn Ascott og en lun god grunntone. Mitt beste råd til deg må bli store prøver som du vurdere i både dagslys og kveldslys sammen med prøver av gulv og ikke minst stoffprøver hvis du velger å kjøpe ny sofa. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.
Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Takk for svar. Jeg skal absolutt ta en titt på Washed Linen. Siden dette er et nybygg blir veggene malt på forhånd som en del av interiørvalget. Jeg har derfor ingen mulighet til å teste ut fargen først, men da får jeg eventuelt male de rommene der fargen eventuelt ikke passer inn. Nok en gang takker jeg for god hjelp.

30/08/2016 12:22:27