Jannicke

Kategorier:

Har stue som er malt i 1140 Sand. Fra stuen leses man ut i overbygget uterom med en vegg med glassdører I plast, tilsvarende klassisk hvit 9918. Har lest at den fargen bør være utgangspunkt for veggfarge. Prøvde med sommersnø, men opplever at den ble for grå og kald. Ønsker det mer rustikk og lunt men likevel en helhet på rommet. Det er rustikke fliser på gulvet I uterommet med sjatteringer i varmhvit, rust, og ulike grå/brune toner. Hvordan passer Tdløs til klassisk hvit og Sand? Evt andre farger.

2016-08-28 12:32:41

Fargerådgiver svarer:

Hei, Jannicke :)

Du kan fint kombinere 1024 Tidløs med 9918 Klassisk Hvit. Men vær ops på att den kan fremstå noe grønnlig, mot varme beigtoner som 1140 Sand. Jeg vil att du skal ta en titt på fargen 1931 Kokos. I motsetning til Tidløs har denne fargen litt mer varme i seg, og vil stå godt til fargene ellers :) Håper og tror denne fargen gir deg den helheten og det lune rommet du er ute etter.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)  


Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takker så mye for svaret, trodde Kokos ville bli skitten sammen med klassisk hvit. Håper ikke det er mye gult I den. Et annet spørsmål ang fargen Sand som er I stua. Deler av stua har mindre lys, og der ble Sand veldig tung og mørk, nesten grønnlig. Er Space mye lysere men samme fargetone, slik at jeg kan prøve den, eller har du andre alternativ som matcher?

01/09/2016 09:27:58

Fargerådgiver svarer:

Hei Jannicke 
10678 Space 1704-Y19R er lysere, med litt mindre rødt så ja den vil virke lettere hvis du føler at Sand blir tung. :-) Det er gult i beige toner men om du opplever Kokos som for gul er det bare du som kan svare på. Jeg vil råde deg til å hente fargelameller å ikke bare vurdere farger på skjerm. Farger vist på skjerm kan avvike mye fra vireligheten og så lyse og ganske like farger som vi her snakker om er det vanskelig å vurdere skikkelig uten prøver. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun