Siri

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Tilstøtende rom : Oslo, byge, scooter 2-3 etasje

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Kjøkken mørk Ask og hvit, ellers eik og hvit

Tak : Bomull

Hei, vi har kjøpt bolig under oppføring, alt leveres i bomull (lister, dører, tak og vegger). Det er et rekkehus i tre etasjer i funkis stil. Jeg liker å ha litt farger, og trenger råd til bakgrunnsfarge. Jeg skal male soverom i Byge, barnerom Scooter og loftstue i Oslo. Det er åpen stue/ kjøkken Jeg ønsker en lys farge, rolig farge som kan gå som en tråd igjennom og som kan passe til alle disse fargene. jeg ønsker også en varm, rolig farge i studelen og har tenkt på Valmuefrø. Usikker på denne. Har dere noen forslag?

2016-09-05 09:05:51

Fargerådgiver svarer:

Hei Siri
Ønsker du en grå grunnpalett som står nydelig til Bomull og Valmuefrø så se på 1024 Tidløs, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1462 Grå Skifer, 1434 Elegant og 9938 Dempet Sort. Alle disse kan du gjerne matche med hverandre og ulike blå og blågrønne toner. Scooter og Oslo er tøffe :-) men Byge har en del rødt i undertonen og kan vippe mot litt "lilla" sammen med disse, men disse fargene sees kanskje ikke samtidig :-) Du kan jo også vurdere farger som 5180 Oslo, 6325 Balanse, 6232 Sjøalge, 5249 Linblå og 5030 St. Pauls Blue hvis du ønsker at soverommene skal gå mer ton i ton. :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun