Karina

Kategorier:

Hei, Jeg skal i gang med oppussing av en leilighet. Alle overflater skal fornyes i leiligheten så jeg velger selv farger på lister etc. selv. I stue og på soverommet legges det eikeparkett (hvitoljet).I gang og kjøkken (tilstøtende rom) skal jeg ha store fliser (60x60) i betong på gulvet. Kjøkkenet blir trolig hvit høyglans med hvit, matt kompositt benkeplate langs hele den ene veggen uten overskap. På soverommet blir hele endeveggen skyvedører i speil. I gangen blir det betongfliser og inngangsdøren males i svart tavlemaling. Dørene mellom gangen og stua og kjøkkenet skal forresten fjernes for litt mer lys. Jeg liker godt paletten Everyday balance, og særlig fargen minty breeze. Jeg kunne tenke meg den på kjøkkenet og i stua. Når det gjelder soverommet kunne jeg tenke meg å bruke Oslo eller St. Pauls blue. Midt i leiligheten er det en liten gang, og der ønsker jeg en lys farge, helst fra samme paletten. Hvis jeg skal velge en annen farge i taket enn hvitt i begge rommene, hva kan passe da? Bør jeg gå for samme farge som på veggene i begge rom, en annen farge eller klassisk hvitt tak? Og hva blir penest på listene langs gulvet? På forhånd takk for svar!

2016-09-27 15:51:58

Fargerådgiver svarer:

Hei Karina :-) 
Fargene i Everyday Balance er svale og vakre :-) Som lys grunntone i gangen ville jeg valgt 8394 Hvit Poesi og på alt av detaljer som dører, lister og vinduer er vår hviteste tone 7236 Chi nydelig. Fabrikkmalte detaljer i 1453 Bomull blir IKKE fint her så her må alt males :-) Gulvlister kan gjerne få samme farge som veggen. :-) Jeg tror at jeg ville valgt Chi i taket der veggen er lyse som i stuen og gangen, men på soverommet kan du gjerne velge et mørkere tak, kanskje Oslo som veggen :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun