Birgitte

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei. Vi skal bygge på huset i to etasjer. Nede blir det gang, bod og treningsrom. Her planlegger jeg Ulfven-fliser på gulvet og panel på veggene og ønsker tips til en blågrå farge som kunne passet til flisene. På treningsrommet og loftstua i 2. etasje skal vi ha laminat som er avbildet på gulvet. På treningsrommet tenker jeg en litt sprek veggfarge som motiverer til trening (muligens bare på en av veggene). I loftstua er jeg litt rådvill, den skal fungere både som tv-stue og kontor. Den ligger sydvendt og har godt med naturlig lys hele dagen. Blir derfor gla for tips til veggfarge som også harmonerer med fargen på veggen i gangen nede. I tilstøtende rom har vi fargen Sand på panelvegger.

2016-10-21 14:57:51

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgitte 
Vanskelig å si noe sikkert om farger som matcher ut fra kun foto og Ulfven flisene er håndlaget og kan varierer i blåtone fra gang til gang så du må love meg at du sjekker med fargelameller men se på 5249 Linblå (gangen), 5030 St. Pauls Blue (alt. gangen), 7163 Minty Breeze (trimrom og/eller loftsstue) og 6325 Balanse (en vegg trimrom). Alle disse kan du mikse og matche som du ønsker og jeg tror de er nydelig til dine gulv :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen og takk for svar! Bare lurte på om Bomull (som vil være fargen på listverk og dører og tak) vil se litt gul ut inntil Minty Breeze og St. Pauls blue? (Vurderer St. Pauls blue på en vegg i loftstua som kontrastvegg). Eller går det bra siden lysforholdene er såpass gode?

24/10/2016 10:25:16

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Bomull kan oppleves som litt gul mot Minty Breeze mens Minty Breeze blir litt gråere, men det kan også gå helt fint, dine lysforhold blir avgjørende :-) St. Puls Blue er mørkere og står fint til Bomull :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun