Birgit

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : lady supreme finish 40,bomull, 1453/S0502-y

Hei. Vi har fargen HVIT LIN i første etasje og jeg ser nå etter farger som kan harmonere fint med denne fargen når vi skal pusse opp 2. etasje. Jeg har en nydelig grønnfarge i gangen nede som er fin med hvit lin. Vi skal male trappen og veggene opp til 2.etasje, samt gangen oppe og 1 tv-stue + 2 soverom oppe. Trappeoppgangen tenkte jeg kanskje å ta hvit lin slik at overgangen mellom etasjene blir fin. På TV-stuen vurderer jeg en farge, enten noe dust blått eller fargen minty breeze. Vi har akkurat kjøpt en lys brun skinnsofa til tv-stua så jeg tror det blir fint med mintfarge til?? For at i ikke skal ha farger i alle rom har jeg vurdert en hvitfarge i gangen oppe, og tenker da på refleksjon. Evt kan jeg bare kjøre på med hvit lin? Evt andre forslag mottas med takk. Er disse fargene jeg har nevnt i harmoni? harmoni? Håper på svar, Hilsen Birgit D.

2016-10-21 20:12:26

Fargerådgiver svarer:

Hei Birgit
1622 Refleksjon blir fort rosa til 1453 Bomull som har gult i undertonen så ønsker du helt lyse vegger ville jeg fortsatt med Bomull på de veggene du ønsker at skal være lyse. Har du ncs kode eller Jotun fargenavn på grønnfargen du har i gangen. Uten bilder av sofaen er det vanskelig å mene så mye, men lys brun/gyllent skinn er lekkert til Minty Breeze men  vanskelig å si noe sikkert uten bilder, så sjekk med prøver. Minty Breeze får du som stor A3 prøve hos alle våre forhandlere som har Jotun fargesenter. Hvit Lin har mye rødt i undertonen og kan bli litt "lilla" sammen med Minty Breeze, hvis dette skjer hos deg så se også på vår helt nye 8478 Pale Green.  :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Jeg har hentet noen fargeprøver og innser at jeg dropper refleksjon. Den er fin med hvit lin men kræsjer med bomull. Enten fortsetter jeg med hvit lin,eller så tar jeg bomull på veggene. Grønnfarge i gangen heter s2010-g50y og er ikke ulik pale green som du foreslår. Hvis jeg velger bomull på veggene da tar jeg bomull på listene men med mer glans?? Det er en trapp som også da kanskje burde få mer glans enn veggene? Hvis jeg velger å bruke minty breeze på et tilhørende rom så kan det funke med bomull?? Jeg innser det blir mer komplisert å bruke farger med tanke på å få alt til å harmonere. Bomull er vel ikke helt riktig til hvit lin heller men det funker.. jeg tror bomull ble valgt pga at taket ble lagt nytt med fabrikkarbeider i bomull...

02/11/2016 15:13:57

Fargerådgiver svarer:

Ja velg Bomull på alt du ønsker at skal oppleves som "hvitt" :-) Lister er mest vanlig i halvblank, men selvfølgelig smak og behag. Jeg har malt en trapp i helt matt, men også her er det smak og behag som gjelder :-) Minty Breeze kan vippe Bomull i gulere retning, men det kan også gå helt fint så sjekk med prøver. S2010-G50Y er ganske riktig ikke langt fra Pale Green :-) Jeg sier ikke at den er feil sammen med Minty Breeze men kanskje 5249 Linblå er minst like spennende til TV stuen ? :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun