Gøril

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Chi

Jeg vil gjerne ha tips til en fin lys farge jeg kan ha over kjøkkenbenkene. Frontene har fargekode S0300-N, benkeplata er i hvitoljet ask, gulvet i hvitoljet eik og en vegg er allerede dekket av hvite fliser (usikker på fargekode, men de er veldig hvite..). Har i utgangspunktet en plan om å gå over listverk og karmer med chi. På forhånd takk :)

2016-10-24 21:51:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Gøril :-) 
Ønsker du bare et lite brekk mot de helt hvite skapfrontene og flisene så se på 1928 Sommersne den er nydelig sammen med 1623 Marrakesh og  6315 Jade :-) Ønsker du litt mer farge så se på 6232 Sjøalge den er nydelig sammen med Jade :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, Takk for svar! Tre spørsmål til: 1. Jeg endte opp med å male Tudor over kjøkkenbenken - er den i samme kategori som sommersne? 2. Jeg har veldig lyst på en vegg i dempet sort. Kan det fungere mot sommersne og jade, eller bør tilgrensede vegger helst males i chi når man først er ute etter kontrast? 3. Jeg har malt bakgrunnsveggen i trappoppgangen med Elegant. Hvilken lys farge vil passe inntil (på sideveggene i trappa). Ville ha mye farge i huset, men føles som det er litt ut av kontroll nå. Mye som skal passe sammen, og tror jeg burde hatt en mer helhetlig plan fra starten av :)

02/11/2016 11:31:51

Fargerådgiver svarer:

 Hei igjen, Gøril.
0552 Tudor er litt mørkere og har mer rødt i undertonen enn det 1928 Sommersne har. Med det er absolutt en farge som passer inn i fargepaletten din. 9938 Dempet sort passer til det meste. Men siden du sier at du ønsker en mer helhetlig plan kunne du kanskje vurdert å bruke 1434 Elegant ,som du allerede har i trappeoppgangen, som en kontrastvegg på kjøkkenet også..? Det begynner å bli mange farger og litt vanskelig å se det for seg. For å kunne hjelpe deg videre på en god måte må jeg be deg sende over noen bilder. Alt blir så mye enklere med bilder. For å laste ned bilder må du starte ett nytt spørsmål. Men sender du fra samme mailadresse samles vår dialog :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun