Karen

Kategorier:

Hei! Vi er i gang med husbygging og trenger derfor litt råd som kan lette litt på valgene. Det er et funkishus med masse vinduer fra gulv til tak. Ytterdørene og vinduslister skal være svart. Gulv og trapp i lys eikeparkett. Fliser er betong grå og kalkfarget. Dørene inne skal etter planen være hvite, så sant det ikke ødelegger for fargemuligheter jeg ønsker på vegg. Det er to valg, Hvitmalt NCS S0502 eller Helhvit NCS S0500. Kjøkkenet ligger an til å bli hvitt, med koden matt white 3D700 (?) fra Schmidt. Taket må jo selvfølgelig bli den samme hvitfargen som resten. Jeg er veldig glad i varme, lune gråtoner som kalk, kalkgrå osv.. og lurer på hvilke hvittoner jeg bør velge for at dette skal bli bra? Er redd disse fargene kan komme i en lilla, kald nyanse eller at kjøkkenet og dørene skal bli for gule. Så er det jo selvsagt mest ønskelig at alt skal harmonisere med svarte vinduer i aluminium. Andre farger jeg vurderer på forskjellige rom er; st.paul blue, dempet sort, minty breeze, pilasterblå, grå harmoni, klassisk hvit.... Vurdere faktisk å bytte innerdører til svart om det kan gjøre ting lettere...(?) Håper dere kan hjelpe meg! Mvh. Karen

2016-11-05 22:06:33

Fargerådgiver svarer:

Hei Karen :) 
Så spennende med husbygging! Lurt at dere tenker helhetlig. Da blir det så mye enklere å lykkes med fargevalgene.
Hvitfargen på kjøkkenfrontene bør absolutt med i vurderingen her. Jeg har dessverre ikke oversikt over hvittonene fra denne kjøkkenleverandøren, og koden du nevner er for meg ukjent. Hvis du kontaktet forhandleren og får hvittonen oppgitt i en NCS kode blir det enklere å hjelpe deg videre på en faglig god måte. 
-Hører fra deg!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for tilbakemelding ! :) Ncs kode på hvitfargen er s0502-g50y Karen

07/11/2016 17:20:46

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
S0502-G50Y er svakt grønn og samme med de greige blir den enda grønnere, mens de greige tonen blir "lilla". Se på prøver så ser du fort hva jeg mener :-) Prøver på S0502-G50Y finner du i den store NCS fargeviften. Dører i sort bli lekkert men velg da gjerne samme sorttone som på vinduer. Som hvitt tone til taket  vill jeg valgt 1624 Letthet som er litt lunere enn helt hvitt og etter min mening finere til ditt kjøkken. Som lys grunntone hos deg ville jeg da valgt 1624 Letthet kombinert med varme gråtoner som 8470 Smooth White, 1032 Grå Harmoni og 1877 Valmuefrø. Disse kan du gjerne kombinere med 5249 Linblå, 5030 St. Pauls Blue, 7163 Minty Breeze og 9938 Dempet Sort (eller den sorte du får på vinduer og dører). Ønsker du at kjøkkenfrontene skal fremstå som så hvite som mulig så velg gjerne en mørk tone på veggen bak skap frontene :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Eventuelt, hvilken av disse hvitfargene (som nevnt tidligere) på innerdørene går til kjøkkenet og de fargene du har nevnt? :) Takk igjen. Dette var super hjelpsomt :D

08/11/2016 10:07:12

Fargerådgiver svarer:

Hvis du ikke kan få dører i 1624 Letthet så må det nesten bli 1001 Egghvit 0502-Y eller 1453 Bomull S0502-Y (disse er ikke like, Bomull er litt gulere) men de er snillere mot ditt kjøkken enn helt hvitt synes jeg :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Har dere konsulenter som kan komme på befaring og hjelpe meg videre med dette?

27/11/2016 22:39:48

Fargerådgiver svarer:

Vi har ikke det, da må du ta kontakt med en lokal interiørkonsulent. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun