Stein

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : ?

Hei, skal male et soverom, og tenkte å ha en vegg i industriell grå. Tenkte at resten av veggene skulle være eggehvit eller lignende, men usikker på om det passer. I tillegg usikker på hva vi bør ha på lister rundt vinduer osv og på tak (taket er delvis skråtak)... Generelt litt usikker :-) Har dere noen tips til en fargepalett som passer og gjerne også hvilke Jotun-produkter som passer?

2016-11-14 22:32:35

Fargerådgiver svarer:

Hei Stein 

Jeg må be om ncs koden på detaljer som dører, lister, vinduer etc. Dette fordi den i aller høyeste grad er med på å bestemme hvilke andre farger som vil passe til vegg. Hvitt er ikke hvitt:-) Har du f.eks ferdigmalte detaljer fra fabrikk, har du trolig fargen 1001 Egghvit 0502-Y eller 1453 Bomull S0502-Y som begge er gulaktig hvite. Hvis du ikke har info om hvittonen så hent gjerne fargelameller av ulike hvittoner å hold disse opp mot lister og detaljer i godt dagslys så ser du fort hvilken hvittone du har. 5343 Industriell Grå er en kjølig gråblå tone som vil vippe fabrikkmalte detaljer i gulere retning, noen synes at det er helt ok, men andre trives ikke med at detaljer blir ekstra gule. Har du slett vegg/tapet så er det lekkert med helt matt vegg i LADY Pure Color. Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection. Har du paneltak så maler du det med LADY Supreme Finish eller LADY Interior Finish. Lister,dører, vinduer og andre detaljer i tre maler du med LADY Supreme Finish i ønsket glans, du får den i matt, silkematt, halvblank og superblank. Vi ønsker deg en fin kveld å hører gjerne fra deg igjen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, og tusen takk for svar. Det blir nye lister, så her stiller man helt fritt i farge. Døren er helt vanlig innerdør, rimelig sikker på at den er Egghvit, men jeg skal dobbelsjekke med fargelameller. Men som jeg forstår deg, så vil det passe aller best med en hvitfarge med mindre gulfarge? Dvs heller egghvit enn bomull, og kanskje noe med enda mindre gulfarge også? Da maler jeg i verste fall døren. Siden man allerede har en grå vegg, er det kanskje også greit å ha de andre veggene, tak og lister i lik hvitfarge, dog med forskjellig type maling, som du foreslår over, for å få litt spill i det?

15/11/2016 21:59:24

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
1001 Egghvit er ganske riktig mindre gul enn Bomull, men begge disse er gule. Ønsker du 5343 Industriell Grå ville jeg valgt helt hvite detaljer i 9918 Klassisk Hvit. Føler du at det blir litt kjølig med Klassisk Hvit på vegg så se også på 1622 Refleksjon og 1928 Sommersne sammen med Industreill Grå. Her får du da et spennende møte med en gråblå vegg og en litt lunere, men helt lys greige tone. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i utvalgte farger ( merket med * i vårt fargekart VÅRE VAKRESTE FARGER) Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slett vegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun