Åse

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Jeg skal male både vegger, gulv og tak i stue/kjøkken. Ønsker så lyst/hvitt gulv og tak som mulig. Har ferdigmalte karmer på vindu og dobbel veranda-skyvedør i farge bomull, i tillegg hvitmalt trapp opp i andre etasje som er malt i egghvit eller bomull. Rommet er litt kronglete, mye lys ytterst i rommet, litt mørkt inne ved kjøkken/trapp. Jeg vurderer derfor å ha en kombinasjon av hvitt og farge på veggene. Glad i blått og grønt, men redd for å velge noe som gjør fargen på kjøkkeninnredning og ferdigmalte dører/lister altfor gult. 1. Hvilken (hvit-)farge anbefaler dere på gulv og tak hvis jeg vil ha det så lyst som mulig, men uten at det fremhever det gule på alt i bomull? 2. Har dere tips til fine blå- eller grønnfarger som går godt på stueveggene hvis gulvet og tak er hvitt? Har en del varme trefarger i møblene med en del rødt/oransj i seg, og benkeplate i varm eikefarge på kjøkkenet, så tenker derfor at en litt mørk blågrå farge kanskje ikke trenger å bli altfor kald i uttrykket? Hvis jeg går for blå bør jeg kanskje kombinere med hvite vegger for at rommet ikke skal bli for mørkt på vinteren? (Stue + kjøkken er ca. 35 kvm, ikke veldig mye vinduer). Og bør hvit på vegg være lik gulvet?Hvordan velger man hvilke vegger som bør males hvitt vs. i farge? Er litt redd for at grønt skal kræsje med rødlige tremøbler og bli for "julete", men takknemlig for alle gode tips. :) Og til slutt: Male eller ikke male ledninger som går langs lister/karmer? Hva ser penest ut? :)

2016-11-29 14:47:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Åse :-) 
For at 1453 Bomull S0502-Y ikke skal virke gul bør du velge Bomull også på tak og gulv, hvitere toner vil vippe Bomull i gulere retning. Uten bilder er det umulig å si noe om en farge blir for mørk eller ikke, men hva med 5249 Linblå den er tøff sammen med gylne toner og ikke for mørk tror jeg. Linblå er en vakker dempet gråblå med litt grønt i undertonen. Trives du bedre med varmere blågrå så se på 4618 Kveldshimmel. Velger du kun en blå vegg tror jeg du kan gå mørkere mot 5030 St. Pauls Blue (også litt grønt i undertonen) eller 4477 Deco Blue. Grønntoner mot rødt og gyllent bør ikke bli jul men uten bilder av detaljene er det selvfølgelig vanskelig å si, men ta en titt på grønntoner som 8478 Pale Green, 8302 Laurbær eller 8252 Green Harmony. Ønsker du litt kjøligere grønntoner så er 7163 Minty Breeze og 6325 Balanse nydelig, men lov meg at du tester med fargelameller mot møbler og de gyldne detaljene. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

Ønsker man en vegg som er robust, flekk-avvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler.

Vi ønsker deg lykke til. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun