Line Andreassen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hele huset er malt med Frostrøyk utvendig med grå skifer på karmer og møne. Inne er hele huset malt med vanilje på mdf. Vi synes denne gjør at alle vegger virker skitne. Og har derfor tenkt å male hele huset innvendig. Rom for rom. Vi har allerede malt entre/trappegang i Diskret. Dette ble meget bra! Såvidt meg bekjent er alt av lister og trapp i Bomull. I stuen ønsker jeg en grå/beige/jord aktig preg. Har lys grå stoffsofa. Ellers er alt av møbler hvite. Er inne på tanken om Washed Linen, Krydder, Marrakech, Muskatnøtt, Sand, Kalkgrå i stuen. Ønsker å ha det lyst og trivelig. Så mulig vi må for en lys variant og evt ha en mørkere kontrastvegg bak den hvite peisen. På soverommene har vi takpanel beiset med panellysner. Altså lysnet opp med hvitaktig skjær. Her må vi nok lysne mer. Ideer? Ellers er veggene tapet og vi tenker grå og eller brun/beige også her. Evt mørk blå. Ideer? De to føste bildene er eksempelbilder på hva jeg ser for meg å få til på stue og soverom. Det 3. bildet er hvordan stuen ser ut nå. Møbler og gardiner kan endres med ny farge.

2016-12-09 06:10:08

Fargerådgiver svarer:

Hei Line 
Mulig at bildet av sofaen lyver når det gjelder farge-gjengivelse, men av det jeg kan se så ser gråtonen kjølig ut. Mulig at dette også er pga. 1519 Vanilje på veggene ? Når du kombinerer kjølige grå med varme gråbrune /greige så forsterkes ulikhetene, dette kan blir en vakker kontrast, men du kan også ende opp med blå sofa, vanskelig å si noe sikkert ut fra kun bilder så du må love meg å teste med fargeprøver eller store A3 prøver. Min første tanke hos deg er at 10429 Diskret som du har i gangen ville blitt rå lekker sammen med den dempet gråblå i stuen, hva med vegger i 5030 St. Pauls Blue ? Dette er jo noe helt annet enn det du har på ønskelisten, men du kan jo vurdere det :-) Ønsker du greige vegger i stuen så tror jeg det blir finest å velge en mørk vegg i stuen, for de lysere greige blir fort ekstra rød mot tonen i sofaen så jeg tror faktisk at jeg ville fortsatt med Diskret eller den litt lysere 1352 Form. Samme farge i ulike rom gir god flyt, men ønsker andre greige toner som står godt til Form og Diskret så se på 10249 Sober eller den helt lyse 0553 Ascott.  Hva med blått i soverommet, jeg holder da en knapp på St. Pauls Blue eller den lysere 5249 Linblå.  :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler.


Vi ønsker deg lykke til og god helg. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun