Karianne

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : s 0502 y

Tilstøtende rom : Betongfargede fliser 60x60 (bad)

Tak : s 0502 y

Hei! Skal male 22 kvm stor yttergang. Dører, listverk og tak er fabrikkmalt i s 0502 y. Er litt usikker på fargekoden på taket, men det er ferdigmalte hvite takplater. Det er lite naturlig lys, et vindusfelt (fra gulv til tak, ca 40 cm bredde) ved siden av ytterdør og et lite vindu på ca 50x50. I tillegg er det noe lavt under tak, ca 2.10. Det blir god belysning med takspoter i hele rommet. Gangen er avlang, og det er 3 innerdører og 1 ytterdør (alle fabrikkmalt hvite) Har sett på fargene soft mint og minty breeze, vil de passe sammen med dører og listverk? Har også en trapp i rommet som skal males. Forslag til fine fargekombinasjoner? Kom gjerne med helt andre forslag til farger :) Ønsker meg en lun og rolig farge, ikke hvitt- men heller ikke for mørkt... Har tenkt på hvit trapp, men er åpen for andre ideer :) Av møbler blir det en 3-4 m lang skyvedørsgarderobe med speildører + skjenk/kommode som ikke er kjøpt inn og kan tilpasses fargen på veggene. Mvh Karianne

2017-02-21 15:32:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Karianne, 
7163 Minty Breeze er frisk, behagelig og lekker! Det er mulig du vil oppleve at den mister litt av sin friskhet når den blir satt sammen med den gulaktige hvittonen 1453 Bomull. Men hvordan du opplever det hjemme hos deg må du vurdere ved å innhente en fargeprøve eller male ett oppstrøk med en fargeprøveboks. Den kan absolutt fungerer:)
 7555 Soft Mint bør settes sammen med en renere hvittone. Den får 1453 Bomull til å se gulaktig og nærmest skitten ut inntil. 
-Ønsker du en grønntone, som ikke blir for mørk kan du vurdere den nye fargen 8478 Pale Green. Denne fargen fungerer inntil de gulaktige hvittonene. 
Hvilken farge du skal velge til trappen avhenger av tonen i betongflisene og fargene i gulvet trappen ender opp i - i andre enden. Her bør du hente inn fargeprøver og selv vurdere nyansen. Jeg foreslår at du henter inn fargeprøver på 10429 Diskret og den mørkere 10249 Sober. Kan dette være farger til trappen, og som står godt til betongflisen?
Ellers er det jo aldri feil med hvit trapp :) Velger du hvit - husk å velge samme hvittone som du har ellers da, 1453 Bomull :) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Ta gjerne en titt i vårt nye digitale LADY-fargekart: http://colours.jotun.no/

Vi tar noen dager vinterferie nå, men er tilbake mandag 27. Februar. Ønsker deg lykke til med fargevalget. :)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun