Elisabeth

Kategorier:

Hei. Skal pusse opp hele etasjen der det er både kjøkken, spisestue og stue. Har bestilt epoq integra white kjøkken som skal være i fargen RAL 9016. Jeg skal ha en mørk grå kjøkkenplate over kjøkkenbenken (fibo, lentini dark) og jeg vil ha en grå/mørk grå fondvegg i spisestua som er i direkte tilknytning til kjøkkenet. I stua har vi en murpipe som vi ønsker å male i grå kalkmaling så det ser litt betong/skjoldete ut, og ellers hvite vegger. Jeg er redd for at lister skal bli gule eller vegger skal bli blålige eller skittengule. Med utgangspunkt i fargen på kjøkkensinnredningen, kan dere hjelpe meg med hvilken hvitfarge jeg bør bruke til vegg og lister, og hvilken gråfarge til spisestue og pipe som passer sammen. Hvis dere i tillegg kan si noe om anbefaling på gulv (vinylplank eller parkett) for å få en fin helhet på hele rommet/ etasjen hadde jeg blitt super-glad! Hilsen Elisabeth

2017-03-20 23:25:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Elisabeth
Ral 9016 er tilnærmet lik LADY 9918 Klassisk Hvit så hos deg ville jeg valgt LADY 9918 Klassisk Hvit på alle detaljer som lister, dører, vinduer og tak. På vegg kan du gjerne gå litt lunere mot LADY 1928 Sommersne eller LADY 1622 Refleksjon eller velge LADY 9918 Klassisk Hvit på alt. På pipa må det bli LADY 9913 Matrix som er den mørkeste "kjølige" gråtonen i LADY Minerals Kalkmaling. På veggen i spisestuen kan du kikke på JOTUN 9937 Aske, JOTUN 9920 Askesort eller LADY 9938 Dempet Sort :-) Gulv har vi ikke tid til å holde oss oppdatert på så det ønsker vi ikke å mene så mye om, men send meg gjerne en link med bilde av to-tre aktuelle kandidater så skal jeg si hvilket jeg tror blir finest :-) Men da må jeg også få bilder av rommet og møblene som skal inn for å kunne gjøre en vurdering. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Tusen takk, det var veldig gode løsninger. Jeg hadde faktisk tenkt på refleksjon, men er redd for at den og klassisk hvit ikke passer godt sammen. Jeg er redd for at veggene blir blålige eller "skittengule". Men siden du anbefaler den, tror jeg at jeg går for den. Legger ved eksempler på gulv, alle er lyse, men noen er mer grå, mens andre er mer gyllen. Legger også med bilde av sofaen vi skal få og bordet slik vi håper det kommer til å se ut etter at vi har hvitvokset det.

21/03/2017 19:40:51

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Jeg holder en knapp på gulvet i midten det som på dette bilde virker gråest :-) Sofa og bord kom ikke med så det er ikke med i vurderingen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Supert! Takket være god hjelp fra dere har jeg nå planen klar. Tusen takk for hjelpa!:-)

22/03/2017 17:19:51

Fargerådgiver svarer:

Så hyggelig :-) Lykke til, og god helg når den kommer :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun