Anne Grete

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull på lister og dører. Skråtak med vindu i pvc

Hei Vi har lys antikkgrå på ein vegg i stua. Resten av veggene er malt i Tidløs. Men synest tidløs blir litt gulgrønn under skråtaket, og veldig gul aktig på kjøkkenet. Vi har åpen kjøkkenløsning med skråtak der også. Kjøkkenfronter er i svart. Men har kunn overskap ein plass og der er dørene hvite. Sideplaten er i svart. Sofa er svart og resten av møblene er i hvitmigmentert olja og kvitt. Skal også ha hvitpigmentert olja på kjøkkenbenk. Er det en annen gråaktig hvitfarge som passer til bomull og klassisk hvitt? Har sett litt på smooth white. Gulvet er Parkett Eik Evening Grey. Mørke fliser på kjøkkengolv.

2017-03-26 22:45:21

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne Grete, 
Fargen LADY 1024 Tidløs har lett for å vippe grønnlig mot en ren og kjølig hvittone som LADY 9918 Klassisk Hvit. Hva med å male de veggene som i dag er LADY 1024 Tidløs, i samme gråtone som resten, nemlig LADY 1391 Lys Antikkgrå? Eller tenker du å male alle veggene i stuen, også fondveggen i LADY 1391 Lys Antikkgrå..? Isåfall tror jeg den lune, greige LADY 10679 Washed Linen på alle veggene hadde tilført stuen deres en behagelig lunhet. Dette er en av de få greige tonene som står godt inntil både LADY 1453 Bomull og LADY 9918 Klassisk Hvit

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

-Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Hadde tenkt å beholde den ene veggen i lys antikkgrå. Er redd for at vist eg male alle veggene i den fargen blir det litt mørkt i stua. Eller male den ene veggen i washed linen og de andre i lys antikkgrå? Hva med ein kvitfarge som ikkje er så hvit som hadde passet? Hadde tenkt å male taket i bomull, men det kommer eg ikkje til å gjøre no da vinduene kom i pvc.

27/03/2017 16:32:31

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne Grete
Jeg må være ærlig å si at LADY 10679 Washed Linen og LADY 1391 Lys Antikkgrå blir kjedelig sammen, så enten alle vegger i Lys Antikkgrå eller alt i Washed Linen er mitt forslag, ingen av disse er mørke :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Veit ikkje om eg tør å male alle veggene i lys antikkgrå. Har ikkje så mye lys i stua. Har du ein hvit farge som ikkje er så hvit å anbefale?

29/03/2017 12:39:26

Fargerådgiver svarer:

Ønsker du hvite/lysere vegger møter vi på problemet med at lister i LADY 1453 Bomull blir ekstra gult hvis du velger en hvitere vegg og velger du LADY 1453 Bomull på vegg slik at detaljer ikke skal virke gulere så blir veggen gule mot taket som er i LADY 9918 Klassisk Hvit så mitt råd er farge på vegg slik at de to hvittonen du har ikke kommer inntil hverandre. Hva med LADY 1376 Frostrøyk på alle veggene men da må LADY 1391 Lys Antikkgrå vike for den blir grønn sammen med Frostrøyk :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hvilken farge er fin sammen med frostrøyk? Har sett på hvit poesi. Kan den passe til lys antikkgrå, bomull og klassisk hvit?

18/04/2017 18:40:53

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Anne Grete. 
LADY 8394 Hvit Poesi blir grønn sammen med LADY 1376 Frostrøyk og Hvit Poesi er heller ikke super sammen med LADY 1453 Bomull. Med dine detaljer i Bomull bør du velge Bomull som hviteste tone sammen med Frostrøyk. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. eg skal ha ein kontrastvegg. I mørk grå/ blå. Hvilke farger passer fint med Frostrøyk? Takk for mye hjelp

19/04/2017 18:13:02

Fargerådgiver svarer:

Ta en titt på LADY 4618 Kveldshimmel, LADY 4638 Byge og LADY 4477 Deco Blue de er vakre sammen med LADY 1376 Frostrøyk og fine til dine møbler og gulv :-) Ønsker du en tone som er litt gråere så er LADY 4710 Duggblå lekker eller hva med LADY 4629 Skyggeblå.  Skyggeblå kan bli litt "lilla" i noe lys så test med prøver, men hvis den ikke blir for rød er den helt nydelig :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. 

Lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen :) Da har vi prøvemalt litt med Frostrøyk i helga. Og den blei veldig gulaktig her hos oss. Ikkje ein farge eg synest var så fin. Har du noen andre forslag til ein lys farge?

01/05/2017 10:31:52

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
Har du kjøpt inn farge til kontrastveggen? Det er relevant informasjon i forhold til hvilken lys farge som kan fungere godt inntil.
-Hører fra deg :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Ikkje kjøpt farge til den veggen. Kjøpte prøvespann på hvit poesi også. Men den fikk et snev av blå. Så var ikkje noe fint.

02/05/2017 15:23:11

Fargerådgiver svarer:

Vi har snakket om så mye frem og tilbake nå at jeg tror vi må oppsummere litt. Veggen i LADY 1391 Lys Antikkgrå skal den males om eller beholdes ? Veggene i LADY 1024 Tidløs skal byttes ut ? Hvilken av de mørkere blågrå som vi snakket om tidligere har du valgt ? Kanskje den beste løsningen hos deg er å male alle lyse vegger i LADY 1453 Bomull (samme som lister og dører ) Dine detaljer i Bomull setter nemlig ganske store begrensinger når det gjelder lysere /gråhvite toner :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Har sett litt på kveldhimmel og skyggeblå. Men kan fint forandre den fargen. Der er det i dag lys antikkgrå. Tidløs som skal males over. Problemet med å male veggene i bomull er at vi har skråtak. Og taket er klassisk hvit. Har sett litt på smooth white. Men den virker litt mørk?

03/05/2017 12:41:51

Fargerådgiver svarer:

Det er ikke stor forskjeller på  LADY 1391 Lys Antikkgrå og LADY 8470 Smooth White den er litt mørkere og litt varmere. Jeg ville hos deg valgt LADY 0553 Ascott som er enda litt mørkere og varmere slik at du er tryggere på at gråtonen ikke blir grønn. Men som sagt ikke store forskjeller i gråtonen vi nå snakker om og ut fra kun bilder blir det umulig å vurdere hvilken du bør velge. Føler du deg usikker er mitt beste råd en lokal interiørkonsulent som kan komme hjem til deg å vurdere alt i dine lysforhold og ikke mist mot møbler og gulv. 

Vi ønsker deg lykke til med alle valg :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun