M.M

Kategorier:

Hei! Jeg skal male hele 1 etg i leiligheten; gang, kjøkken, stue og trappegang, fra en gulaktig kaffe latte eller lignende.Trenger sårt råd i denne jungelen av vakre farger! Har lurt på soft mint på kjøkken, men kikker likevel endel på rosa! Kan du anbefale noe som blir friskt til hvit høyglans (foliert) lys eikelaminat (vegg) og lys eikeparkett? Som ikke er for "søtt". Kommer til å bruke interiør i hvitt,svart og grønt på kjøkkenet. Tenker en lys brunfarge i ganger og deler av stue, og i halve stua (hvor det kommer inn mest lys) ønsker jeg meg veldig en varm og frisk blåfarge, som ikke er for mørk. Sofaen er ruvende og "mellomgrå", ellers er det hovedsakelig IKEA møbler i hvitt og noe eik. Så det er behov for å live opp litt! Er det mulig å få til å funke, eller blir det for mange farger på en 40kvm grunnflate (kjøkken og stue er adskilt)? Maler alt av lister og karmer samtidig, i klassisk hvit. På forhånd takk! ☺

2017-04-22 22:10:42

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, 
Du sier du ønsker deg en lys bruntone i gangen og ut i stuen, der den skal kombineres med en frisk, varm blåtone, som ikke er mørk. For at disse to fargene ikke skal bli motstridende, altså jobbe mot hverandre, har jeg dristet meg til å foreslå en greige tone til gangen og delen av stuen. Ta en titt på LADY 10679 Washed Linen. En utrolig anvendelig greige tone, en av de få som står godt inntil LADY 1453 Bomull  og LADY 1001 Egghvit på lister og detaljer. Men den er ogsp lekker til LADY 9918 Klassisk Hvit? Har du funnet ut av dette med hvittonene som vi snakket om sist, i forhold til dørbladende? Du maler kanskje dørblader også? Samt taket? Jeg må anbefale deg å male alle hvite detaljer i en og samme hvittone for å få ett helhetlig resultat. 
LADY 7555 Soft Mint blir lekker til kjøkkenet, og hva med LADY 5249 Linblå eller LADY 5030 ST. Pauls Blue i stuen? 
Ønsker du en varmere, klarere blåtone kan du vurdere LADY 4618 Kveldshimmel


De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

-Lykke til :)





Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun