Lise

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Klassisk hvit

Hei! Vi har nettopp kjøpt oss drømmehuset vårt og skal til å male det aller meste. Huset er fra 1914 og har herlige 3m takhøyde! Vi skal skifte gulv, sparkle vegger og ha på nytt brystpanel. Listene blir store, flotte lister fra Orac, med sukkerbiter nederst. Gulvet vi vurderer er Pergo black city oak, vinylplank. Listene tenker vi å male i klassisk hvit, og vi vurderer enten deco blue eller st.paulsblue på stua. Men, er usikker på hvilken fargepalett jeg skal sette sammen slik at vi både får litt variasjon, men også en helhet på resten av huset? Stua er langstrakt og er inndelt i 3 deler. Vi har fått en nydelig roccocco salong i vinrød fløyel og mørkt treverk som skal stå i den ene delen av stua. Midt i stua tenker vi å ha 4 stoler med et rundt bord midt i og i den borterste stua skal vi ha sofakrok og tv. Sofaen vår er lys beige. Har dere noen gode tips til hvilke farger jeg kan sette sammen til spesielt kjøkken, gang og kontor i 1.etg? Trappa i gangen er nå gul, men den tenker jeg skal bli klassisk hvit, det samme med listverk og andre hvite detaljer. Blir det da også best med klassisk hvit i tak? Kjøkkenet skal jeg foliere hvitt. NB! Interiør og farger som er på bildene er tidligere eier så det kan dere se bort fra :) På forhånd takk for hjelp!

19/05/2017 18:50:05

Jotun LADY svarer:

Hei Lise
Takk for bilder av rommene, det er til stor hjelp, men jeg skulle veldig gjerne hatt noen bilder av dine møbler også og da spesielt den røde salongen, kan du fikse det for meg ?  :-) 

22/05/2017 09:03:13

Lise :

Hei igjen! Jeg har ikke fått salongen enda, så jeg har ingen gode bilder. Legger med de jeg har fått, samt bilde av leiligheten vår med sofaen.

22/05/2017 09:18:05

Lise:

Her er noen bilder av hvor jeg har designet stua i 3d, så ser du hvordan jeg tenker å møblere☺️ Tenker å kjøpe de stolene de har på ikea, her er link http://m.ikea.com/no/no/catalog/products/spr/59033541/ men klarer ikke helt å bestemme meg for farge, er ikke helt begeistret for den brunbeige så vurderer faktisk den blå, men det er veldig ut av komforsonen min! Hva tror du?

22/05/2017 10:12:59

Jotun LADY svarer:

Hei Lise
Takk for bilder og flotte 3D tegninger :-) Du får mye hvitt i brystpanel og detaljer så jeg ville hos deg valgt en dyp nesten blåsort tone som LADY 4744 Sophisticated Blue den blir rå-tøff til dine møbler. Ønsker du 2 ulike blåtoner så er LADY 4744 Sophisticated Blue helt nydelig sammen med LADY 4638 Byge. Blått mot blått er skummelt så uten fysiske prøver av blåtonen på stolene ville jeg valgt i grått. På kjøkkenet ville jeg jobbet med varme gråbeige toner som LADY 10679 Washed Linen, LADY 0394 Varmgrå, LADY 1352 Form og LADY 1145 Band Stone eller hva med å male kjøkkenfrontene i LADY 9938 Dempet Sort :-) http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-kitchen.aspx Kjøkkenfrontene trenger litt tyngde når du får mørke vegger i stuen. Trappen i gangen har vakre detaljer som jeg ville fremhevet så trappen ville jeg malt hvit men trinn og håndløper i LADY 9938 Dempet Sort

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. 

Lykke til. :-) 


22/05/2017 14:37:49

Lise:

Tusen takk for mange gode tips! Jeg vil gjerne bruke noen duse farger på kontoret og i gangen, har du noen tips til det også?

24/05/2017 09:15:16

Jotun LADY svarer:

Hva med gangen i LADY 10679 Washed Linen eller LADY 0394 Varmgrå (ikke så lett når vi ikke har bilder av gangen) På kontoret kan kanskje en lekker grønntone som LADY 8478 Pale Green, LADY 8302 Laurbær eller LADY 8252 Green Harmony friste ? :-) 

24/05/2017 11:28:59

Lise:

Hei igjen! Driver fortsatt å spekulerer på fargene jeg. ;) Det jeg lurer på er hvordan jeg kan kombinere undertoner sammen for å være sikre på at de fungerer sammen ut i fra NCS-koden? Er det noen tommelfinger-regler på hvordan man kan kombinere de? Feks så har sophisticated blue R94B, bør jeg da velge andre som har samme undertone, eller er det andre jeg kan kombinere de med? Evt hvilke vil ikke fungere sammen? De fargene jeg vurderer nå er: Klassisk hvit til alt hvitt Sophisticated blue til stua, men vurderer å blande en prøve som er 7505-R94B for å få den hakket lysere, er redd den vil bli veldig mørk til tross for at det blir mye hvitt med prystpanel? Pilasterblå til kjøkkenet med hvite kjøkkenskap Washed linen til entre og gang, her står jeg også mellom Hvit lin, Space og frostrøyk men tror jeg ender opp med Washed linen. Legger med bilde av gangen som du ser stua bak i bildet på. På forhånd takk :)

23/06/2017 07:20:34

Jotun LADY svarer:

Hei Lise, 
Dette med farger er ett eget fag, og det tar lang tid å sette seg inn i NCS fargesystemet. Men det jeg kan si er at blåfargene du har valg har begge varme, rødlige undertoner og harmonerer lekkert sammen. Dersom du er redd LADY 4744 Sophisticated Blue blir for mørk kan du ta en titt på vakre LADY 4212 Norwegian Presence. Denne blåfargen er en av de fire utvalgte fargene som ble brukt på standen @NorwegianPresence på den store Interiørmessen i Milano, våren 2015. Veggene ble malt med den supermatte LADY Pure Color og fargene ble brukt som bakgrunn for å fremheve de vakre norske designobjektene, fra blant Northern Lighting, Tonning&Stryn og Andreas Engesvik. Det er virkelig en spennende farge, og den passer godt inn i din fargepalett. 
Lykke til og god helg :)

23/06/2017 09:08:52

Lise :

Takk for raskt svar! Norwegian presence så veldig fin ut! Når kommer det nye fargekart? Har du andre tips til lys blå på kjøkkenet? God helg til deg også!

23/06/2017 09:41:01

Jotun LADY svarer:

Vi kommer med nytt fargekart til høsten men LADY 4212 Norwegian Presence er fra 2015 ;-) Dette er en litt skjult skatt som ikke har vært i noen av våre fargekart så ønsker du å teste den må du kjøpe en prøveboks :-) Ønsker du en helt lys blå på kjøkkenet så er LADY 5452 Nordic Breeze tøff sammen med LADY 4212 Norwegian Presence men da må blåtonen på kjøkkenfrontene bort :-) 

23/06/2017 10:49:29
Go to top