Ronja

Kategorier:

Hei! Jeg skal flytte inn i en leilighet som vi skal pusse opp. Vi skal få walls2paint opp i stua og male alt annet. Men hvilke farger! Jeg tenkte først å holde stua nøytral med en eller annen hvit tone, så jeg kan velge kunst og farger på møbler uten å tenke på at det kræsjer. Samboeren vil gjerne ha litt mer farger rundt omkring. Jeg er veldig glad i blått og petrol, og har veldig lyst til å ha Deco blue eller Sophisticated blue, kanskje blue river i et rom. Vi skal ha kontor i rommet ved stua, og det oransje rommet er hovedsoverom. gulvet i stua skal ikke byttes enda og heller ikke det på soverommet da vi må prioritere. Håper på noen gode ideer fra folk som kan dette mye bedre enn meg :)

2017-05-19 22:35:35

Fargerådgiver svarer:

Hei Ronja, 
Her skulle jeg gjerne visst hvilken hvittone du har på lister, karmer, vinduer, dører og detaljer. Eller skal disse overflatene også males?  
Det er hviktig for oss å kjenne hvittonen fordi den i aller høyeste grad er med på å bestemme hvilken annen farge som vil passe til på veggen. Hvitt er ikke hvitt :o) Har du f.eks ferdigmalte hvite detaljer fra fabrikk,  har de trolig fargen 1001 Egghvit 0502-Y eller 1453 BomullS0502-Y som er begge er gulaktig hvite. Disse vil f.eks ikke fungere så godt inntil lyse greige farger, de kjøligere nøytrale gråtonene, samt gråblå og rødlige blåtoner for å nevne noen. Hører fra deg  :o)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Alt skal males inkludert lister og tak :)

22/05/2017 12:24:09

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
Den er grei, da står vi igrunn ganske fritt her altså :)
Jeg vil foreslå at du maler alle lister, karmer, vinduer og dører i LADY 9918 Klassisk Hvit. Siden du ønsker en lys tone til veggene vil jeg foreslå at du tar en titt på LADY 1928 Sommersne. Dette er en utrolig anvendelig farge, som vil fungere som ett nøytralt bakteppe for din kunst. En helt lys, greige farge. Ikke beige, ikke grå, men noe midt i mellom. Varm og lun i tonen. 
Med LADY 9918 Klassisk Hvit som hvittone og LADY 1928 Sommersne som lys grunntone kan du krydre veggene og rommene med fargene du liker. LADY 4477 Deco Blue, LADY 7163 Minty Breeze og LADY 8470 Smooth White er farger som passer godt inn her. Hva med å male brystpanelen og panelfeltet i taket på soverommet i LADY 4744 Sophisticated Blue? Kombiner den gjerne med LADY 1928 Sommersne på resten! Tenk så deilig for nattesøvnen å ligge i sengen å titte opp i ett mørkt tak! 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Lykke til :)




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen og takk for gode forslag! Jeg skal skaffe noen prøver av fargene du har foreslått så jeg kan se de i levende live. Vil for eksempel Duggblå eller Oslo også passe til Klassisk hvit? Tenker på noe sånt til kontoret :)

22/05/2017 15:15:14

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
LADY 4710 Duggblå står fint til fargene vi snakket om sist, men LADY 5180 Oslo blir lett litt grønn. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei hei! Jeg har en forespørsel til :D Kan du foreslå en enda litt lysere farge til stua enn Sommersne? Jeg er altså ikke flink på undertoner og denslags. Takk så mye

23/05/2017 01:31:38

Fargerådgiver svarer:

Hei Ronja, 
LADY 1928 Sommersne er en helt lys tone, men ønsker du at veggene skal fremstå helt hvite, bør du male veggene i samme hvittone som tak og detaljer, nemlig LADY 9918 Klassisk Hvit
Du kan også ta en titt på LADY 1622 Refleksjon. En lys tone som står godt til LADY 7163 Minty Breeze, LADY 4710 Duggblå, LADY 4477 Deco Blue og LADY 4744 Sophisticated Blue som vi snakket om tidligere. 
-Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun