Kristin H. Thorset

Møbler/kjøkkenfronter etc.: S0300-N

Vi skal pusse opp hele leiligheten i sommer og må derfor velge farger i alle rom. Vi får åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet vil være en u hvor den ene veggen fortsetter som stuevegg, på kjøkken og veggen som fortsetter ut i stua har vi planlagt å ha Oslo 5180, resten av veggene i stuen tenker vi å ha hvit. Jeg har forstått det slik at hvis vi velger klassisk hvit som vegg- og takfarge vil vi få et problem med fabrikkmalte lister som er bomull. Vi er for sent ute med å bestille listene i klassisk hvit. Har du noen tips og tanker til dette? Vinduene ser også ut til å være bomull. Jeg syns disse ser veldig gulaktige ut nå, så føler at jeg heller mot å male alle vinduer og da også listene i klassisk hvitt. Tror det vil lette senere valg av farger? Kanskje det er en lettavgjørelse hvis ikke oslofargen passer til bomull? Kjøkkenet er voxtorp fra Ikea og har klart å google meg fram til koden s0300-N. Denne vil ha oslofargen som bakgrunn, men resten av rommet vil jo syntes.

29/06/2017 22:43:07

Jotun LADY svarer:

Hei Kristin, 
LADY 5180 Oslo er såpass mørk og derfor en stor kontrast til hvittonen, så denne fargen står godt både til de rene hvittonene som LADY 9918 Klassisk Hvit og 0300-N, og dessuten til de gulaktige LADY 1453 Bomull og LADY 1001 Egghvit
Med 0300-N som hvittone på kjøkkenet vil LADY 9918 Klassisk Hvit være å foretrekke på lister og detaljer, samt i taket.
Ønsker du hvite vegger er det denne fargen du også velger til veggene. LADY 1453 Bomull  og LADY 1001 Egghvit vil se gulaktig ut inntil den rene hvittonen på kjøkkenfrontene. 
Tar du jobben med å male de hvite detaljene vil du på en bedre måte oppnå ett helhetlig inntrykk og ett vakkert sluttresultat. 
Til LADY 9918 Klassisk Hvit og LADY 5180 Oslo er det mange farger som passer inn! Hvilke farger du skal velge til rommene ellers avhenger av hvilket uttrykk du ønsker deg, møbler og interiør. 
Jeg kan nevne farger som LADY 7555 Soft Mint, LADY 7163 Minty Breeze, LADY 6325 Balanse i tillegg til lune anvendelige toner som LADY 1928 Sommersne, LADY 10342 Kalkgrå og LADY 10429 Diskret
Hent gjerne inn fargen LADY 2856 Warm Blush her. En herlig farge. Ikke rød, ikke rosa…men noe midt i mellom. Og den er svært vakker!

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge
LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til, og god sommer. :-) 


30/06/2017 11:58:23
Go to top