EN

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: lister 0502Y/hvit og teak/0502Y

Møbler/kjøkkenfronter etc.: stuebord: teak, kjøkkenstoler: Vitra Eamses plast farge 21 Ocean. Kjøkkenbord: lysgrå, taklampe på kjøkken svart/gulv: stue: eikeparkett, gang: betongfliser/kjøkkenfronter: S1002Y

Tak: Hvit (standard)

Hei, jeg er ute etter en blågrå farge som kan være gjennomgående i leiligheten i tillegg til en hvit, eller en lys greige. Jeg tenker at den blå kan være ganske lys, men med en mørkere tone under kjøkkenskapet. Den må også passe med den turkise (blågrønn) stolene, men ikke gå for mye mot grønt. Det er åpen kjøkkenløsning mellom kjøkken og stue. Døren inn mot stuen fra gangen og utgangsdøren i den lille gangen er teak.. De andre dørene i gangen, som er ved teak dørene kan jeg male i for eksempel den mørkeste blå vi velger til kjøkkenet. Planen er å legge betonggulv eller fliser i gangen (liten gang). I stuen er det teak parkett fra 50-tallet. Jeg synes fargen på vinduskarmene og vinduene er for gul, spesielt opp mot det hvite kjøkkenet, men jeg kan ikke bytte vinduer. Vil forsøke å bytte til smalere karmer og vurdere å male selve karmen på kjøkkenet i samme farge som veggen, men tar ikke sjansen på å male hele vinduet. Har tenkt litt på å male taket på kjøkkenet også, samme som veggen, men litt usikker. Stuen er ganske liten og smal og vi ønsker å beholde en lys farge her, men ikke kritthvit som den er nå, men som nevnt kanskje noe i retning av lys greige, men det kommer veldig an på hva som kan passe opp mot vinduene, dessverre. Planen er å sette opp en liten peis og pusse pipeveggen i grå betong. Den er ikke langt fra kjøkkenet, så alt er mer eller mindre i samme rom. På kjøkkenet har vi nå en grå farge, som for så vidt er ganske fint, men jeg lurer på om det kan bli feil opp mot peisen, når den kommer på plass. (Leilighetene er i en tomannsbolig fra 1950). Vi liker materialer som teak/mørk eik, betong, farger: blått og hvitetoner, svart i lamper og andre detaljer. Vi har også noe oransje i et par små detaljer. Håper dere kan hjelpe meg med noen råd på veien.

30/06/2017 12:19:36

Jotun LADY svarer:

Hei hei,
Ta en titt på LADY 5249 Linblå. En virkelig vakker blåtone med ett hint av grønt. Nettopp dette hintet av grønt gjør den så spennende og vakker. I tillegg vil dette hinte av grønt hentes opp i stolene dine. Hva med å kombinere denne fargen med LADY 5180 Oslo mellom over-/ og underskap. De to er virkelig vakre sammen!
Se på LADY 10679 Washed Linen kombinert med disse fargene. Denne fargen er lekker til LADY 1024 Tidløs og nydelig til fargene nevnt her. Alle står godt til LADY 1001 Egghvit på lister og detaljer. 
Håper dette er farger du kan trives med, og at de står godt til interiøret ditt ellers. Innhent fargeprøver å vurder fargene i belysningen hjemme hos deg :)
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.
Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og god sommer. :-) 

30/06/2017 14:12:07

Lisa:

Hei, Tusen takk for grundig og raskt svar! Jeg rakk ikke å begynne å male før sommeren og jeg har kommet frem til at jeg må male vinduskarmene i en mer klassisk hvit (selv om den helt innerste rammen fortsatt vil være i bomull, eller hva standardfargen på vinduskarmene er. Jeg tør ikke male de selv, men kanskje jeg får en profesjonell til å gjøre det for meg ved et senere tidspunkt). Jeg vil gjerne ha tilnærmet hvite vegger, men bryte litt og tenkte på f.eks. fargen refleksjon. Prøvde tidløs, men den ble for mørk. Det er ikke så mye lys i leiligheten vår, så det skal ikke mye til for at noe oppleves som mørkt. Jeg ønsker å holde meg til tre gjennomgående farger: -klassiskhvit (tak, vinduskarmer, kjøkkeninnredning) - lys greige til vegg f.eks. Refleksjon, eller annen hvittone som ikke er for mørk - Blå, en mørk og en lysere variant til andre vegger og møbler. - Grå, som jeg kanskje vil bruke på en vegg, eller interiørdetaljer. Kan jeg spørre en siste gang om du har noen innspill? Vet ikke om du får opp bildet fra forrige e-post, men der ser du fargen på kjøkkenetstolene fra Eames i Ocean blue.

18/09/2017 21:35:40

Jotun LADY svarer:

Hei igjen :-) 
Fargeprøven på stolene ligger her fra forrige dialog :-)  LADY 9918 KLASSISK HVIT og  LADY 1622 REFLEKSJON er lekre sammen og da gjerne kombinert med gråtoner som  LADY 1269 DEMRING,  LADY 1462 GRÅ SKIFER  og  LADY 1434 ELEGANT men har du vurdert Refleksjon mot dine kjøkkenfronter i  LADY 1024 TIDLØS/TIDLÖS ? Jeg opplever at Tidløs kan bli litt "grønn" i noe lys men dette må du selv vurdere. Den inneste delen av vinduet i  LADY 1453 BOMULL vil sammen med  LADY 9918 KLASSISK HVIT oppleves guleer men bare du kan svare på om det vil plage deg eller ikke. Kanskje  LADY 1624 LETTHET på både detaljer og vegger er en enda bedre løsning hos deg ? 
Dine stoler tro jeg blir fine sammen med
 LADY 5454 Dark Teal og  LADY 6351 Tender Green men se dem også sammen med  LADY 10961 Raw Canvas,  LADY 10962 SANDY og  LADY 10963 GOLDEN BRONZE. Bruntoner som  LADY 10981 NORWEGIAN WOOD er også supertøff sammen med blågrønt. :-) 
Har du slett vegg/tapet så velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne :pure den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til :-)


19/09/2017 15:20:38
Go to top