Jotun fargetrygghet

EN

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: lister 0502Y/hvit og teak/0502Y

Møbler/kjøkkenfronter etc.: stuebord: teak, kjøkkenstoler: Vitra Eamses plast farge 21 Ocean. Kjøkkenbord: lysgrå, taklampe på kjøkken svart/gulv: stue: eikeparkett, gang: betongfliser/kjøkkenfronter: S1002Y

Tak: Hvit (standard)

Hei, jeg er ute etter en blågrå farge som kan være gjennomgående i leiligheten i tillegg til en hvit, eller en lys greige. Jeg tenker at den blå kan være ganske lys, men med en mørkere tone under kjøkkenskapet. Den må også passe med den turkise (blågrønn) stolene, men ikke gå for mye mot grønt. Det er åpen kjøkkenløsning mellom kjøkken og stue. Døren inn mot stuen fra gangen og utgangsdøren i den lille gangen er teak.. De andre dørene i gangen, som er ved teak dørene kan jeg male i for eksempel den mørkeste blå vi velger til kjøkkenet. Planen er å legge betonggulv eller fliser i gangen (liten gang). I stuen er det teak parkett fra 50-tallet. Jeg synes fargen på vinduskarmene og vinduene er for gul, spesielt opp mot det hvite kjøkkenet, men jeg kan ikke bytte vinduer. Vil forsøke å bytte til smalere karmer og vurdere å male selve karmen på kjøkkenet i samme farge som veggen, men tar ikke sjansen på å male hele vinduet. Har tenkt litt på å male taket på kjøkkenet også, samme som veggen, men litt usikker. Stuen er ganske liten og smal og vi ønsker å beholde en lys farge her, men ikke kritthvit som den er nå, men som nevnt kanskje noe i retning av lys greige, men det kommer veldig an på hva som kan passe opp mot vinduene, dessverre. Planen er å sette opp en liten peis og pusse pipeveggen i grå betong. Den er ikke langt fra kjøkkenet, så alt er mer eller mindre i samme rom. På kjøkkenet har vi nå en grå farge, som for så vidt er ganske fint, men jeg lurer på om det kan bli feil opp mot peisen, når den kommer på plass. (Leilighetene er i en tomannsbolig fra 1950). Vi liker materialer som teak/mørk eik, betong, farger: blått og hvitetoner, svart i lamper og andre detaljer. Vi har også noe oransje i et par små detaljer. Håper dere kan hjelpe meg med noen råd på veien.

30/06/2017 12:19:36

Jotun LADY svarer:

Hei hei,
Ta en titt på LADY 5249 Linblå. En virkelig vakker blåtone med ett hint av grønt. Nettopp dette hintet av grønt gjør den så spennende og vakker. I tillegg vil dette hinte av grønt hentes opp i stolene dine. Hva med å kombinere denne fargen med LADY 5180 Oslo mellom over-/ og underskap. De to er virkelig vakre sammen!
Se på LADY 10679 Washed Linen kombinert med disse fargene. Denne fargen er lekker til LADY 1024 Tidløs og nydelig til fargene nevnt her. Alle står godt til LADY 1001 Egghvit på lister og detaljer. 
Håper dette er farger du kan trives med, og at de står godt til interiøret ditt ellers. Innhent fargeprøver å vurder fargene i belysningen hjemme hos deg :)
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.
Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og god sommer. :-) 

30/06/2017 14:12:07