Tove

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Ncs s0502-y

Tak: Egghvit

Hei. Jeg har tenkt å male stue/kjøkken. Dette er et L-formet rom og kjøkkenet og stua deler en vegg (denne veggen har dog lite vegg da der er e store listfrie vindu og terrassedør). Jeg tenker å male denne veggen og de to kjøkkenveggene i samme farge. En mørk grå. De tre resterende veggene i stua vil jeg male i en litt lysere grå da denne delen av rommet ikke har like mye dagslys. Det meste er listfritt, bortsett fra lister ved gulv og rundt stuedøren. Listene er malt i BOMULL. Kjøkkeninnredningen vår er i en hvit halvglans farge. Vet ikke fargen her. Spørsmålet mitt er: jeg vil at den mørke grå skal være tilnærmet den gråfargen som heter MATRIX men passer denne til BOMULL? Hvis ikke, hvilken gråfarge i samme tone kan passe? Jeg er åpen for alle forslag. Og ds trenger jeg også forslag til hvilken lysere gråfarge som kan passe til den mørke? Veggene er gips om det er relevant. Jeg har og sett på SOBER men synes denne er litt for brun. Bør vel også nevne at siden vi har listefri vinduskarmer er det hvitmalt gips i karmene. Disse tenker jeg å ha hvite for å bevare vinduskarmen. Jeg tror vegg og tak er malt i egghvit. Det er ikke lister mellom vegg og tak.

13/08/2017 11:33:49

Jotun LADY svarer:

Hei Tove 
Med detaljer i LADY 1453 Bomull S0502-Y og LADY 1001 Egghvit 0502-Y ville jeg valgt LADY 1024 Tidløs på de lyse veggene og LADY 1462 Grå Skifer som kontrast. LADY 9913 Matrix er en nøytral gråtone som lett blir kjølig mot blå/lilla sammen med Bomull, men selvfølgelig smak og behag. Gulv,, møbler og dine lysforhold har stor betydning for hvordan fargene oppleves så ta gjerne med prøver av alle. :-) 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man :wonde silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. 

Lykke til og fortsatt god sommer. :-) 


14/08/2017 10:42:58
Go to top