Arne

Kategorier:

Vi skal male opp, vegger, tak og listverk i en relativt kvadratisk stue på 50 kvadratmeter og det samme på et kjøkken på 24 kvadratmeter. Stue: Gulvet er i eikeparkett og vi har en spisestue i valnøtt. Vi har en større sofa som er koksgrå. På den ene veggen er det en pipe som er ubehandlet i en farge svært lik 10342 kalkgrå. Vi har valmet tak på huset som gjør at det ofte ikke er direkte sollys inn i stuen. Stuen kan derfor virke litt mørk på dagtid til tross for relativt mange og store vinduer. Kjøkken (tilstøtende rom til stue): Kjøkkeninnredninger i bjørk og det er også her eikeparkett på gulvet. Tilstøtende rom til stue og kjøkken er en gang som er bomuldshvit både på vegger og i tak med grå fliser på gulv. Vi håper dere kan komme opp med noen forslag til fargekombinasjoner for vegg, tak og listverk som kan passe i et slikt miljø både for stue og kjøkken. Har lagt ved noen bilder av stua. Mvh. Arne

2017-08-21 20:11:14

Fargerådgiver svarer:

Hei Arne 
Takk for bilder, når jeg ser møbler og gulv så får jeg veldig lyst til å hente inn grønntoner som LADY 8478 Pale Green eller LADY 8252 Green Harmony gjerne kombinert med LADY 10679 Washed Linen er dette farger du liker ? Alt av hvite detaljer som tak, dører, lister og vinduer ville jeg malt med LADY 1624 Letthet. Har du noen bilder av kjøkkenet så er det litt enklere å gi fargeråd, gjør en vurdering på grønt så snakkes vi nærmere :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Prøvemalte med 8478 Pale Greeen i kveld. Var ikke helt fornøyd med grønt. Tror kanskje vi går for noe lysere grått. Så litt på 10679 Washed Linen som du foreslo. Kan denne være aktuell på vegg? Eller har du andre forslag? Fint med noen alternativer. Legger ved et bilde av kjøkkenet. Ønsker fargeforslag også her.

22/08/2017 21:44:59

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, da dropper vi grønt :-) Skapfrontene på kjøkkenet og gulvene er ganske gule så her tenker jeg at det kan bli lekkert med en kontrast. Hva med blågrått som LADY 5030 ST. Pauls Blue eller LADY 5249 Linblå på kjøkkenet og gjerne LADY 10679 Washed Linen i stuen. Er du tøff kan Linblå i stuen også bli lekkert til dine møbler sammen med St Pauls Blue på kjøkkenveggene. LADY 1024 TidløsLADY 8470 Smooth White, LADY 0553 Ascott,  LADY 1931 Kokos og LADY 1973 Antikkgrå er gode alternativ til stuen i tillegg til LADY 10679 Washed Linen. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. 

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Slett tak og taklister maler du med LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig farge-gjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. 

Lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Da har vi valgt Washed Linen i stua og Pale Green på kjøkkenet. Siste spørsmål er hva vi skal velge på tak, listverk og vinduer. Vi har tre store nye vinduer i stua og to nye dører på kjøkkenet som er nye og som er malt fra fabrikk i hvit (antar at det er bomulls farge) og som vi derfor ikke ønsker å male nå. Du har tidligere anbefalt Lady 1624 Letthet som ser ok ut men vil det bli feil å kombinere denne med vinduer og dør som er ferdigmalte fra fabrikk? Eller anbefaler du Lady 1624 Letthet i tak/taklister og evt. bomull på dører og lister ellers?

30/08/2017 08:25:26

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, 
Ja, dersom vinduer og dører leveres i hvittonen LADY 1453 Bomull, er det denne fargen vi også vil anbefale deg å velge til alle de hvite detaljene ellers i boligen. Vi tenker da på lister, karmer og i taket. Dersom du velger en og samme hvittone på alle disse detaljene, og du ikke har en hvitere farge å sammenligne med, vil du hindre at LADY 1453 Bomull oppleves gulaktig (nærmest litt skitten) inntil. 
Dersom du allikevel ønsker en hvitere farge i taket, (dette er en smak-sak), så vil jeg foreslå den hviteste av de gulaktige hvittonene, altså LADY 1624 Letthet
Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun