Sofie

Kategorier:

Hei! Jeg skal male kjellerstua vår og trenger råd til en varm og rolig farge. Kjellerstua har lite naturlig lys, kun et lite vindu. Derfor ønsker jeg en lys farge, som er varm og behagelig, men som likevel har litt karakter. Rommet et ca 25m2 og har en hvitmalt murvegg med peis, resten glatte vegger. Gulv er eikeparkett. Vi har kjøpt en Vallentuna sofa fra Ikea i Hillared Grønn http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S89149738/ Jeg vet ikke fargekode på murvegg, tak og lister, men murvegg og tak ser veldig hvite ut. Har sett litt på Sommersne, Tidløs, Washed Linen og Hvitlyng... Har Soft Mint og Minty Breeze i kjøkken/stue, men disse rommene er i etasjen over kjellerstua, så ikke i direkte tilknyning, men en viss harmoni er fint. Ønsker også tips til en fin og litt mørkere kontrastfarge jeg kan ha til arbeidsplassen under trappa i denne kjellerstua. På forhånd takk!

2017-11-19 21:16:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Sofie :)
Uten bilder er det vanskelig å gi faglig gode råd. Her må du love meg å innhente fargelameller og selv vurdere fargene hjemme hos deg.  Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  
Ønsker du en helt lys, anvendelig greige tone er  LADY 1928 Sommersne ett godt alternativ. Denne fargen kommer dog til sin rett inntil en ren hvittone som  JOTUN 9918 Klassisk Hvit. Ser du for deg litt mer farge vil jeg foreslå  LADY 10679 Washed Linen. En varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen.
Til fargene ellers i boligen hos deg,
 LADY 7555 Soft Mint og  LADY 7163 Minty Breeze) og til det grønne sofastoffet vil jeg foreslå  LADY 5030 St. Pauls Blue på fondveggen under trappa. Er dette en farge du kan trives med og som passer til interiøret ellers hjemme hos deg?
Disse fargene kommer til sin rett malt supermatt med
 LADY Pure Color
Lykke til :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun