SMA

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : egghvit

Huset er fra 1923 og i andre etasje er det mye original panel på vegger, gulv og i tak. Noen steder slette vegger der nye vegger satt opp. To soverom, en gang/loftstue og bad. Ett soverom har Oslo og Minty Breeze på veggene, lysgrå malte tregulv. Det andre soverommet trenger jeg fargeråd til, tilstøtende badet vil jeg også male panelvegger, men kan se ut som vi må ta opp flisene på gulvet (sort/hvite), og da blir det sandfarget flis. Jeg vil også ha en plan for gangen for jeg ønsker å male over tapeten. Jeg ønsker å fjerne meg mer fra det nostalgiske uttrykket, og ser at fargene på panel opptrer litt annerledes enn på slette flater. Det er sorte matte gulv som også er tenkt å males i grå. Gangen går ned i første etasje som også skal males. I dag er det egghvite panlevegger og gråmalt trapp. Kjøkkenet i 1.etasje har jeg malt noen vegger i Green Harmony kalkmaling. Ser frem til fargeråd!

2017-11-19 22:47:13

Fargerådgiver svarer:

Hei :-)
Hvis du skal beholde de grå gulvene og den grå trappen må jeg be om ncs kode ? Hvis alt av vegger og de sorte gulvene skal males ønsker du da å beholde  LADY 1001 Egghvit på detaljer og tak eller skal dette også males ? Har du link med bilde av de beige flisene dere vurderer ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Fargen er ikke lysegrå, men har fargekode hvit halvblank med Trestjernes gulvmaling, finner ingen ncs-kode. De sorte gulvene er tenkt malt i denne fargen, også trappen. Gulvene nede i gangen er klassiske grå matte fliser som ligner på skifer. Jeg har tenkt at hvite tregulv vil bli mer nøytrale, men er åpen for andre forslag. Jeg er villig til å male tak og lister i farger, vinduer er jeg skeptisk til siden jeg ikke tror jeg klarer å gjøre det pent nok: Sansfargede fliser som vil bli brukt på gulvet og i dusjnisjen har jeg vedlagt et bilde.

21/11/2017 01:45:37

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Til disse sandfargede flisene på gulv og eller hvite fliser på vegg ville jeg valgt  LADY 6352 Evening Green til resten av veggene på badet den er lekker sammen med  LADY 5180 Oslo og  LADY 7163 Minty Breeze som du allerede har. Hvite gulv og trapp i  LADY 9918 Klassisk Hvit er alltid  lekkert. Jeg må også si at selv om det er gøy å male dører, lister og vinduer i samme farge som veggen i et sømløst uttrykk så er det også lekkert i din type hus å fremheve dører, vinduer, detaljer og tak med helt hvitt, gjerne i halvblank eller superblank malt med  LADY Supreme Finish. På veggene i gangen ville jeg vurdert  LADY 5044 Blåis, ønsker du et lunere uttrykk i gangen er den varmere  LADY 8478 Pale Green også lekker sammen med blågrønne og blågrå toner. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun