MS

Lister/dører/vinduer: Bomull eller Eggehvit

Tak: Bomull eller eggehvit

Hei, Vi skal pusse opp overflatene i et hus. Skal male yttergang, kjøkken/stue, trappeoppgang og 3 soverom. Ønsker forslag til fargevalg for kjøkken/stue og soverommene. Ser for oss å male yttergang og trappeoppgang i en standard hvit farge. Kjøkken/stue: Her er det åpen løsning, vestvedt rom, stort og åpent med mye lys (alt som vises i de tre vedlagte bildene blir en del av det samme rommet). Ser for oss en relativt lys farge, har sett på for eksempel Lys antikkgrå, men viktig at fargen vi velger passer til eksisterende kjøkken med heltre eik benkeplate og fronter i aluminium og tre. Vi ser for oss samme farge i hele rommet, vegg mellom kjøkken og stue skal fjernes (den som vises til venstre i bildet av kjøkkenet). Soverommene: 1 hovedsoverom der vi er åpen for forslag til fargevalg (gjerne en relativt mørk farge, har sett på for eksempel Kveldshimmel), og 2 gutterom der vi har sett på for eksempel Alladin. Det er skråtak på soverommene. På forhånd takk for hjelpen :-)

07/12/2017 21:52:34

Jotun LADY svarer:

Hei igjen Mari :-) 
Er det dine møbler på bildene eller er det bilder fra et prospekt ? Ser jeg bort fra møblene og vurderer kun gulv og rommene så ser jeg for meg at  LADY 10679 Washed Linen blir lekker som lys grunntone i stuen. Ønsker du lysere vegger i gangen så er  LADY 1024 Tidløs lekker. Ønsker du enda hvitere vegger så velg samme hvittone som på detaljer altså  LADY 1453 Bomull. På deres soverom ville jeg valgt   LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4638 Byge med skråtak blir det ikke så mye vegg og du kan da gjerne gå mørkere enn  LADY 4618 Kveldshimmel. På barnerommet ville jeg valgt   LADY 4017 Pilasterblå ,   LADY 4468 Alladin har ganske mye rødt i undertonen så den blir lett litt lilla sammen med  LADY 1453 Bomull :-) 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge
 LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til. :-) 

08/12/2017 14:08:26

MS:

Takk for gode råd! Møblene er ikke våre. Vi har lys grå sofa, passer det til Washed Linen? Og går Washed Linen greit samnen med trefargen på kjøkkenet? Tipper det blir Tidløs i ytterganggang, trappegang og soveromsgang for å bryte litt mot de hvite detaljene. Når det gjelder soverom var jeg for å finne store fargeprøver i dag, og hun jeg snakket med på fargesenteret mente at Deco Blue/Byge (alternativene til hovedsoverom) og Pilasterblå (barnerom) ikke ble så fint sammen med bomull? Hun fant i steden frem St.Pauls Blue eller Blåis til hovedsoverom og Dusky Blue til barnerom. Hva tenker du om disse alternative blåfargene mot bomull? I mine øyne ser alternativene ganske like ut (f.eks. St.Pauls Blue vs Byge), men viktig å finne den som er best mot Bomull :-)

09/12/2017 14:16:46

Jotun LADY svarer:

Jeg tror at  LADY 10679 Washed Linen blir fin til kjøkkenet men hvordan den er mot sofaen blir det umulig å si noe om uten bilder :-) Og selv med bilder kan det være vanskelig da foto på skjerm kan lyve mye når det gjelder farge-gjengivelse så jeg anbefaler en stor A3 prøve som du får kjøpt hos alle våre forhandlere som har Jotun Fargesenter inne. Legg den mot sofaen å se på det i både dagslys og kveldslys. Er det en kjølig gråtone i sofaen kan sofaen virke blågrå.  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 5044 Blåis og  LADY 5200 Dusky Blue er også ok til  LADY 1453 Bomull jeg nevnte de andre da de er litt varmere i undertonen og mer tonelike de du selv hadde kikket på. Hent prøver å se hva som blir best i dine lysforhold mot møbler og ikke minst gulv. :-) 

11/12/2017 10:28:44

MS:

Hei igjen, Vi har nå overtatt huset og funnet ut at tak og lister stort sett er malt med maling fra Farrow&Ball, farge "All white". Etter dialog med forhandler av denne malingen har jeg blitt fortalt at de ikke opererer med NCS-koder, men at "All white" er den hviteste varianten de har. Han jeg snakket med mente at Klassisk hvis har litt grått i seg (?), men det høres ut som "All white" uansett er relativt nærme. Jeg tenker at vi da kan bruke Klassisk hvit på lister og tak videre, selv om vi ikke nødvendigvis maler alt som nå har F&B "All white" på nytt? Når det da gjelder valg av veggfarger, er spørsmålet om Washed linen i stue/kjøkken fortsatt er den anbefalte, med tanke på at vi nå sannsynligvis ender med Klassisk hvit/All white på detaljer? På soverommene ser det ut til at tak og taklister er malt i F&B All white, mens dørkarmer og vindusforinger kan se ut til å være nærmere Bomull. Vi har i utgangspunktet ikke tenkt til å male dørkarmer og vinduer. Er da St.Pauls Blue på hovedsoverom og Dusky Blue på barnerom ok valg, for å hensynta både "All white" og noe Bomull? Igjen - tusen takk for hjelp og gode råd :-)

18/12/2017 12:53:45

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, 
ja, fargene  LADY 5030 St. Pauls Blue og  LADY 10679 Washed Linen fungerer både til de gulaktige hvittonen som  LADY 1453 Bomull /  LADY 1001 Egghvit , og til renere hvittoner som  LADY 9918 Klassisk Hvit
Tommel opp og stort smil herfra :)
Lykke til :)

18/12/2017 14:17:40

MS:

Da blir det Washed Linen i stue, St.Pauls Blue på hovedsoverom og Dusky Blue på barnerom. Med lister og tak i Klassisk hvit. Da er siste spørsmål yttergang, vegger i trappeoppgang og soveromsgang. Jeg så først på Tidløs da jeg trodde listverk/tak var i Bomull, går den til Klassisk hvit eller bør jeg se på et annet alternativ? Ønsker en lysere farge enn Washed Linen, men en som går sammen med denne da gang/trappeoppgang ligger inntil stuen.

18/12/2017 21:08:27

Jotun LADY svarer:

Hei igjen :-) 
Jeg synes at  LADY 1024 Tidløs er lekker til  LADY 9918 Klassisk Hvit men noen opplever at den blir litt "grønn" så her må du selv vurdere med dine lysforhold. Sammen med  LADY 9918 Klassisk Hvit på alt av detaljer er også  LADY 1928 Sommersne lekker sammen med  LADY 10679 Washed Linen :-) 

19/12/2017 12:30:19
Go to top