MS

Lister/dører/vinduer: Bomull eller Eggehvit

Tak: Bomull eller eggehvit

Hei, Vi skal pusse opp overflatene i et hus. Skal male yttergang, kjøkken/stue, trappeoppgang og 3 soverom. Ønsker forslag til fargevalg for kjøkken/stue og soverommene. Ser for oss å male yttergang og trappeoppgang i en standard hvit farge. Kjøkken/stue: Her er det åpen løsning, vestvedt rom, stort og åpent med mye lys (alt som vises i de tre vedlagte bildene blir en del av det samme rommet). Ser for oss en relativt lys farge, har sett på for eksempel Lys antikkgrå, men viktig at fargen vi velger passer til eksisterende kjøkken med heltre eik benkeplate og fronter i aluminium og tre. Vi ser for oss samme farge i hele rommet, vegg mellom kjøkken og stue skal fjernes (den som vises til venstre i bildet av kjøkkenet). Soverommene: 1 hovedsoverom der vi er åpen for forslag til fargevalg (gjerne en relativt mørk farge, har sett på for eksempel Kveldshimmel), og 2 gutterom der vi har sett på for eksempel Alladin. Det er skråtak på soverommene. På forhånd takk for hjelpen :-)

07/12/2017 21:52:34

Jotun LADY svarer:

Hei igjen Mari :-) 
Er det dine møbler på bildene eller er det bilder fra et prospekt ? Ser jeg bort fra møblene og vurderer kun gulv og rommene så ser jeg for meg at  LADY 10679 Washed Linen blir lekker som lys grunntone i stuen. Ønsker du lysere vegger i gangen så er  LADY 1024 Tidløs lekker. Ønsker du enda hvitere vegger så velg samme hvittone som på detaljer altså  LADY 1453 Bomull. På deres soverom ville jeg valgt   LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4638 Byge med skråtak blir det ikke så mye vegg og du kan da gjerne gå mørkere enn  LADY 4618 Kveldshimmel. På barnerommet ville jeg valgt   LADY 4017 Pilasterblå ,   LADY 4468 Alladin har ganske mye rødt i undertonen så den blir lett litt lilla sammen med  LADY 1453 Bomull :-) 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge
 LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til. :-) 

08/12/2017 14:08:26

MS:

Takk for gode råd! Møblene er ikke våre. Vi har lys grå sofa, passer det til Washed Linen? Og går Washed Linen greit samnen med trefargen på kjøkkenet? Tipper det blir Tidløs i ytterganggang, trappegang og soveromsgang for å bryte litt mot de hvite detaljene. Når det gjelder soverom var jeg for å finne store fargeprøver i dag, og hun jeg snakket med på fargesenteret mente at Deco Blue/Byge (alternativene til hovedsoverom) og Pilasterblå (barnerom) ikke ble så fint sammen med bomull? Hun fant i steden frem St.Pauls Blue eller Blåis til hovedsoverom og Dusky Blue til barnerom. Hva tenker du om disse alternative blåfargene mot bomull? I mine øyne ser alternativene ganske like ut (f.eks. St.Pauls Blue vs Byge), men viktig å finne den som er best mot Bomull :-)

09/12/2017 14:16:46

Jotun LADY svarer:

Jeg tror at  LADY 10679 Washed Linen blir fin til kjøkkenet men hvordan den er mot sofaen blir det umulig å si noe om uten bilder :-) Og selv med bilder kan det være vanskelig da foto på skjerm kan lyve mye når det gjelder farge-gjengivelse så jeg anbefaler en stor A3 prøve som du får kjøpt hos alle våre forhandlere som har Jotun Fargesenter inne. Legg den mot sofaen å se på det i både dagslys og kveldslys. Er det en kjølig gråtone i sofaen kan sofaen virke blågrå.  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 5044 Blåis og  LADY 5200 Dusky Blue er også ok til  LADY 1453 Bomull jeg nevnte de andre da de er litt varmere i undertonen og mer tonelike de du selv hadde kikket på. Hent prøver å se hva som blir best i dine lysforhold mot møbler og ikke minst gulv. :-) 

11/12/2017 10:28:44
Go to top