Kristin

Kategorier:

Hei, Vi overtar snart nytt hus! Vi har litt større planer med huset på sikt og kommer derfor ikke til å gjøre noen stor oppussing med det første. I første omgang vil vi male stue, spisestue, gangen, trappen og 2 soverom. I stuen/spisestuen er det panel på veggene og taket og oljet «panga panga gulv» (brun/rødt). Det er også en stor peis. Peisen tenker vi å glatte over med sement og evt male? Noen tips for å dempe denne? Vi liker godt den nordiske stilen og har fra før sort sofa og spisebord/stoler i hvitoljet eik (wegner). Har lurt på å male gulvet i 9938 dempet sort og vegger i 9930 tåkedis, eller har dere andre forslag? I spisestuen ser dere også deler av trappen fra gangen (de mørke «sprinklene) hvilken farge bør de ha? Gangen og trapperom: I gangen er det sorte fliser. Får gjerne innspill til farge på veggene og trappen. Trappen er i dag rød og det er åpne sprinkler mot spisestuen. Soverom: her hadde jeg tenkt til å male vårt rom i 4638 byge og får gjerne tips til farge til barnerommet ved siden av (det rosa) Klarte kun å laste opp tre bilder, har flere jeg kan sende. På forhånd takk for svar!! Mvh. Kristin

2017-12-14 16:35:13

Kommentar

Bilder fra soverom

14/12/2017 20:04:26

Kommentar

Bilder fra stuen og peisen

14/12/2017 20:05:41

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin :)
Takk for bilder, det gjør det så mye enklere for oss!
Først må jeg si at jeg ville beholdt gulvet som det er istedenfor å male det. Mørke gulv er på full fart tilbake i motebildet, og følelsen av naturmaterialer i interiøret gir lunhet og dybde, spør du meg. Men smak og behag dette altså ;)
Trappen ville jeg derimot malt i  LADY 9938 Dempet Sort. Det samme med Spilene/stolpene. Veggene i stuen vil jeg foreslå males i  LADY 10679 Washed Linen som er lun og lekker til gulvet og til paneltaket. Dersom teglsteinsveggen pusses glatt kan jeg foreslå at den males i  LADY 0394 Varmgrå som er lekker ton-i-ton til  LADY 10679 Washed Linen. Og hva med å velge å male med  LADY Minerals Kalkmaling på denne pussede veggen. Det gir ett tøft, rustikt og nærmest betongaktig utseende. 
Mal gjerne hoved-soverommet i 
 LADY 4638 Byge. Og hva med  LADY 4477 Deco Blue på barnerommet? Ønsker du en lysere farge her, eller noe annet enn blått kan jeg foreslå vakre  LADY 8302 Laurbær. Og hva med gangen i  LADY 8304 Timian,  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 8469 Green Leaf ? De er alle lekre til  LADY 9938 Dempet Sort.
Maler du veggene med 
 LADY Pure Color kommer disse fargene virkelig til sin rett. 
Trappen og Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Trappetrinn maler du med Trestjerners Gulvmaling fra Scanox. 

Vi ønsker dere lykke til og god helg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for raskt svar! Liker veldig godt fargene du har foreslått, minner litt om de vi har i dag (kalk og kalkgrå). Dersom vi går for disse i stuen, peisen og beholder gulvet: ville du da ikke gjort noe med taket?

15/12/2017 10:42:16

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
så hyggelig at du likte fargene :)
Disse lune greige fargene er nydelige til paneltaket, slik jeg ser det. Og som du sikkert har skjønt synes jeg treverk og naturmaterialer i interiøret, kombinert med malte flater, virkelig skaper stemning, lunhet og dybde. (Men siden jeg selger maling, så skal jeg jo ikke nekte deg å male taket ;)  Dette blir opp til deg å vurdere i forhold til hva du trives med ;))


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun