Olaf

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Eggehvit

Vi skal beise en hytte innvendig med Lady interiøsbeis i farge 9049 valnøtt. Veggene er hovedsaklig laft, men med noen lettvegger og lister som kommer ferdig beiset (sprøytemalt på fabrikk). Laftet beises for hånd. Når vi har sett på tilsvarende hytte med samme fargevalg, er fargeforskjellen mellom laft og panel/lister veldig stor. Panel/lister er veldig likt med 1-strøkseksempelet i fargekartet, mens laftet blir veldig mye mørkere. Er det noe vi kan gjøre for å få likere farger, og da helst så laftet ikke blir så mørkt? Jeg tenker på enten å bruke en annen standardfarge på laftet, eller å få laget en egen blanding med mindre pigment (kanskje da spesielt mindre oker). På vedlagt bilde er laft (høyre), lettvegg (venstre) og fotlister (begge sider) alle beiset med Valnøtt i ett strøk. Bildet er tatt med kun naturlig dagslys gjennom vinduet, da det ennå ikke er innlagt strøm).

2017-12-16 16:23:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Olaf, 

Vi anbefaler ikke å legge til eller trekke fra pigmenter, da vi ikke har noen forutsetninger for å fortelle noe om resultatet. 
Har du forsøkt å påføre panelen ett strøk til med  LADY Pure Nature 9049 Valnøtt ? blir resultatet mer likt tømmerveggen da? Ulike produkter vil ta til seg beisen på ulik måte grunnet treets hardhet. Dessuten vil treets egenfarge være med på å påvirke fargen-resultatet i og med det er en transparent behandling. Her må jeg råde deg til å gjøre oppstrøk på avkapp før du bestemmer deg. Det blir nok en utfordring å få veggene til å fremstå helt like, men jeg ser for meg at du vil oppnå ett lekkert ton-i-ton resultat. 

Vi ønsker deg lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun