Anita

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Hei! Vi er igang med totaloppussing av stue og kjøkken, hvor vi gjør om hele planløsningen til en mer åpen løsning. Vi har kjørt oss litt fast i fargevalg, og ønsker gode råd. Kjøkkenet vi har valgt er voxtorp fra ikea, med ask benkeplate (mest likt hvit eik) og sort vask og platetopp. Har skjønt at lister, dører og andre detaljer bør være i klassisk hvit til dette kjøkkenet. Taket også? Møblene vi har går i hvitt, grått, lys eik og sorte spisestuestoler. Gulvet vi har valgt er Pergo new England oak (mellomlyst med litt varm tone). Så langt har vi sett på prismegrønn til kjøkkenet og st. Pauls blue i TV-kroken. Vi har sett for oss en lys og nøytral farge på resten av veggene, men er åpne for forslag som vi ikke har tenkt på. Tidligere har vi hatt Linblå som kontrastvegg på stue. Stemmer det at St.pauls blue et en mørkere variant av denne? Så er det muren ved peisovnen. Den består av 3 vegger hvor ovnen står i et hjørne med pipen stikkende ut på venstre side (ikke rør som på bildet, den går inn i pipa). Kan det bli fint med mørk grå som nesten heller litt mot sort, eller blir det for voldsomt og stor kontrast?

2018-01-23 15:24:03

Fargerådgiver svarer:

Hei Anita, 
dette høres spennende ut, og fargene du har valgt er virkelig lekre sammen. Dersom kjøkkenet ditt leveres i fargen  JOTUN 9918 Klassisk Hvit så er det nettopp denne hvittonen vi vil anbefale deg å velge på alle de hvite detaljene ellers i boligen. Vi tenker da på vinduer, lister, dører, karmer og i taket. Slett tak og taklister maler du med vår helt  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.
Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med
 LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Dersom du ønsker en helt lys tone å kombinere på noen vegger til disse fargene vil jeg foreslå at du tar en titt på
 LADY 8394 Hvit Poesi,  JOTUN 1622 Refleksjon eller   LADY 1928 Sommersne.  Ønsker du å gå en tone mørkere å se på farger som  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 1269 Demring?
Jeg ser absolutt for meg peismuren malt i en dyp tone som
 LADY 1434 Elegant. Den er lekker til alle fargene vi har snakket om her. 
Du har rett i at
 LADY 5030 St. Pauls Blue er en mørkere variant, eller ton-i-ton som vi kan kaller det, med  LADY 5249 Linblå. En virkelig vakker farge. 

Har du slett vegg/tapet så velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar og gode tips. Vi har endret litt på valgene etter å ha prøvd fargene i de aktuelle rommene. Nå ser det så langt ut til at det blir bygene TV-stuen, minty breeze på kjøkkenet og sommersne på øvrige vegger. Mulig veggen ved spisestua blir Linblå. I forhold til muren synes vi at elegant ble litt for brunlig mor der sorte og lysegrå på ovnen. Har du et annet forslag? Vi har sett på dempet sort i de to veggene som ovnen vil stå inntil og sommersne på de siste to. Vil dette bli for hardt tror du? Vi lurer også på valg av maling. Vi blir nok å gå for pure color på alle veggene i stuen i alle fall. Hvordan er den på kjøkken? Vil wonderwall være et bedre alternativ over benkeplaten? Vi har vindu rett bak vasken, men ellers ingenting som beskytter veggen. Går det eventuelt an å ha wonderwall over benkeplaten og pure color på de andre veggene? Mvh Anita

30/01/2018 21:06:01

Svar:

Ble litt autokorrekt og feile bokstaver her og der ser jeg 🙈 Skulle selvfølgelig være Byge. Et alternativ til muren kan også være en grå tone i litt betongstil.

30/01/2018 21:10:41

Fargerådgiver svarer:

Vanskelig å mene så mye ut fra kun tegninger, de sier jo ingenting om dine lysforhold, men slik jeg opplever tegningene så ville jeg valgt blått også bak spisestuen. Hvis du frykter at  LADY 9938 Dempet Sort blir for stor kontrast og at  LADY 1434 Elegant blir for gyllen i tonen til ovnene så se på rene grå som  JOTUN 9937 Aske og  JOTUN 9920 Askesort

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun