Aud Hanne

Kategorier:

Lister/dører/vinduer :

Hei. Har akkurat lagt nytt gulv, så teppe i trappen må sees bort ifra. Dette skal også bort. Trenger hjelp til fargevalg på vegger og trapp. En farge på alt, eller trappen og panelet under trappen i en annen farge? Ser for meg grå/blåtoner, men åpen for forslag :) Har St.Pauls blue i stuen. Deco pink i spisestuen. Og Matrix på kjøkkenet. Så noe i samme sjanger? Kan sende flere bilder om ønskelig. Mvh Aud Hanne

2018-01-23 17:59:12

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, 

dette kommer til å bli ett helt annet rom ved å tilføre veggene noen malingstrøk. Spennende prosjekt :)
Jeg ser for meg at trappen din blir rå-lekker malt i  LADY 9938 Dempet Sort. Ønsker du en blåtone til veggene kan jeg nevne at  LADY 5249 Linblå  passer lekkert inn i din fargepalett.  LADY 5249 Linblå er lysere enn  LADY 5030 St. Pauls Blue, og vil stå vakkert ton-i-ton. 
Ønsker du å kombinere den med en lys tone så kan den med hell kombineres med
 LADY 10679 Washed Linen, som jeg også tror blir lekker til dine gulv. 
Ønsker du noe annet en blått vil jeg foreslå at du tar grønntoner som
 LADY 8302 Laurbær,  LADY 8252 Green Harmony og  LADY 8469 Green Leaf med i vurderingen her. 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.
Vanger og håndløpere maler du med
 LADY Supreme Finish, men selve trappetrinnet (der du trår) maler du med Trestjerners Gulvmaling fra Scanox. 
Ta gjerne en titt på denne filmsnutten før du går igang:
https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-interior-faded-panel.aspx


Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Vi ønsker deg lykke til :)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og tusen takk for svar :) Spennende! Tenker du linblå på alle vegger og i hele trappen? At kun selve trappen er dempet sort? St.Pauls blue er i hovedstuen, så det er kjøkkenet og spisestuen som har dør ut til gangen. Vi er litt i tvil hva vi skal gjøre med dørene. To av de har blyinnfatning, og de ønsker vi å beholde. Men listene... og da må vel de tas på begge sider? Inn til kjøkken (Matrix) og spisestue (deco pink). Kan sende bilder senere om det er vanskelig å se for seg. I stuen har vi hvite vinduskarmer. Mvh Aud Hanne

24/01/2018 14:34:32

Fargerådgiver svarer:

Ja jeg tenkte alle vegger i hele trappen i  LADY 5249 Linblå og selve trappen i sort, sorte dører er også lekkert og kler denne type hus så hvorfor ikke bare klinke til :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Oj, ja det er bare maling i tilfelle :) Men tenker på jobben :) Vinduet i gangen, ville du også malt den sort, slik som dørene og listene? Er redd det kræsjer med den hvite vinduskarmen i stuen om vi maler dørene på begge sider

24/01/2018 16:39:23

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes at dører og vinduer spiller ulike roller så du kan gjerne ha sorte dører og hvite vinduer, Googler du sorte vinduer inne finner du masse bilder som gir et inntrykk av hvordan det blir :-) https://www.google.no/search?q=sorte+d%C3%B8rer+inne&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=1Q0aYKYAfFgUNM%253A%252CdJAp916hCpcIUM%252C_&usg=__EjyB5vCcXaGabXODMrO7aPShXAY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjoj5jk4vLYAhXCiywKHZ27AdQQ9QEIjgEwAA#imgrc=IrHchfL831fSnM:

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ja vi er ikke avskrekket av tanken :) Men hvordan vil det bli med et hvitt vindu i gangen mot den linblå og evt. sorte dørkarmer/dører? Aud Hanne

25/01/2018 13:53:30

Fargerådgiver svarer:

Hvis det er det store vindu ved stolene så mal gjerne lister og karmer i samme farge som veggen, det blir lekkert, for der er det jo ikke flere vinduer du ser samtidig eller ? :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Nei det er kun det ene vinduet i gangen :)

25/01/2018 14:07:24

Fargerådgiver svarer:

Da stemmer jeg for sømløst uttrykk med lister og vindu i samme farge som veggen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Mener du Lady Pure veggmaling?

25/01/2018 19:05:29

Fargerådgiver svarer:

Nei, på panel/treverk maler du med  LADY Supreme Finish den får du i matt, silkematt, halvblank og superblank, min favoritt er matt på vegg og silkematt på detaljer som lister ol. men matt på alt er også lekkert :-) Husk at alt av gulnet treverk må grunnes med  Jotun Kvist- og sperregrunning. Lykke til, send oss gjerne bilder når du blir ferdig :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Vi skal starte på malingsprosjektet vårt, og har valgt å følge deres anbefalinger med linblå og dempet sort. Tror du det blir finest med dørlistene i samme farge som veggen eller døren? Listene på det store vinduet males i samme farge som veggen. Mvh Aud Hanne Lien Jensen

22/06/2018 22:55:24

Fargerådgiver svarer:

Hvis du skal ha sorte dører ville jeg valgt gulvlist og dør-lister i samme farge som veggen, altså  LADY 5249 Linblå :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Har nå malt dører og lister i dempet sort. Ganske skuffet, når vi sammenligner fargekoden du oppga i mailen her, og resultatet. I følge fargekoden var det mye lysere enn fargen som nå er på dørene. Lurer på om de har gitt oss feil, eller om det skal være slik.

29/06/2018 19:42:16

Fargerådgiver svarer:

Da er en deilig sommerferie over og vi er i full gang på bloggen. Det er en stund siden du la inn ditt spørsmål så du er trolig godt igang med dine prosjekter allerede ? Hvis ditt spørsmål fortsatt er aktuelt og du ønsker vår hjelp så gi oss en tilbakemelding. Vi ønsker deg en forsatt god sommer og hører gjerne fra deg igjen. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun