Camilla

Kategorier:

Heia.Vi skal innrede en liten leilighet. Stue og kjøkken i ett, et soverom, og et bad. Liten gang i tilslutning til stue/kjøkken. Har lyst på blå/grønn farge bak kjøkken, eks Oslo. Kan godt tenke meg annen farge på tak enn hvit. Listverk og inne-dører er ikke bestemt ennå. Mye vindu/dør i stue, der du ser de to vinduene og ved siden av skal det være en skyvedør som vil gi mye lys. Ønsker gjerne fargetips til tak og vegger i stue og gang. Liker godt Oslo og Evening green, kan jeg kombinere disse to, og hva skal jeg eit da ha i taket?

2018-03-18 20:29:34

Fargerådgiver svarer:

Hei Camilla  LADY 5180 Oslo og  LADY 6352 Evening Green er lekre sammen, hvilken farge du bør velge i taket må vurderes mot møbler og gulv så send meg gjerne litt bilder av gulvene du velger og møblene som skal med inn i leiligheten. Hvis det er åpen løsning mellom gang/stue/kjøkken ville jeg valgt gang og stue i samme farge gjerne  LADY 6352 Evening Green og  LADY 5180 Oslo i kjøkken sonen. Ser at det er tegnet inn flis i sprut-sonen, det er ikke nødvendig hvis du maler med  LADY Aqua eller  LADY Wonderwall. Du får kjøkken i ral 9016 som er tilnærmet lik  LADY 9918 Klassisk Hvit så dører og lister ville jeg da valgt i samme hvittone, hvis du ikke skal ha dører i eik gjerne sortbeiset da ?? :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall eller  LADY Aqua silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som lister, vind osv. males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for tips:-) Vi har ikke bestemt oss for gulv, men tenker noe ala laminat eik natur, se link;https://www.byggmakker.no/produkter/gulv/laminat/laminatg-original-elegant-eik-natur Når det gjelder møbler er ikke det handlet inn ennå, så der står vi fritt, men vi har den sofa og stol som på bilde. De går i grå med litt brun-tone tror jeg. Hva tror du da om tak-farge? Soft teal 6350 kanskje?

19/03/2018 20:38:23

Fargerådgiver svarer:

Jeg opplever at bilde av stolen og sofaen er litt rødt, stemmer det ?  LADY 6350 Soft Teal i taket kan bli tøft men også en lun grå-beige som matcher møblene kan bli lekkert hvis du ikke ønsker at alle flater skal være blågrønne. Ta en titt på   LADY 10578 Misty Shado,  LADY 0553 Ascott og  LADY 10342 Kalkgrå hvilken som blir best mot møblene må vurderes med fagprøver i riktig lysforhold (riktig lys er hjemme hos deg sammen med kommende gulv) . 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun