Kristin Green Nicolaysen

Kategorier:

Vinduer : NCS S0502/

Grunnmur : Grå

Hei! Husmaling står for tur og spørsmålet er nå hvilken hvitfarge 😊 Fargen begrenses av fargen på vindu og dør som er standard leveranse s0502y (bomull). Jeg kan derfor ikke male med en kald hvitfarge. Har prøvemalt felter på veggen med Eggehvit, Letthet og Villahvit. Anbefalinger?

2018-05-16 13:07:42

Fargerådgiver svarer:

Ønsker du at vinduer i  JOTUN 1453 Bomull skal oppleves hvite og ikke svakt gulhvite ville jeg valgt  JOTUN 1453 Bomull på alt også veggen. Ønsker du et lite brekk på veggfargen er  LADY 1024 Tidløs eller  LADY 1391 Lys Antikkgrå fine, men disse er gråhvite/grå ikke hvite :-) Både  LADY 1001 Egghvit og  LADY 1624 Letthet er hvitere enn Bomull.  JOTUN 1105 Villahvit har litt rødt i undertonen og den blir svakt rødlig sammen med Bomull. Jotun synes som de fleste andre, at hvite hus, bør være hvite! Derfor har Jotun utviklet  OPTIMAL OptiWhite – en selvrensende husmaling utviklet for folk med hvite hus. Malingen er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg til overflaten og har en suveren beskyttelse mot svertesopp. Lykke til, vi ønsker deg en strålende dag i morgen :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Er det Eggehvit eller Letthet som vil bli "hvitest"?

16/05/2018 13:58:15

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen,  JOTUN 1624 Letthet er den hviteste av disse gulaktige hvittonene :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Vil Letthet kunne fungere bra mot bomull? :-)

16/05/2018 15:00:07

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Kristin :) Da er vi tilbake etter en herlig 17.Mai feiring. 

 JOTUN 1624 Letthet er en svakt gulaktig tone som er hvitere enn 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg. Før du maler veggen med Letthet, bør du tenke over hvilken farge du har på lister og detaljer. Er disse ferdigmalte hvite fra fabrikk, har de trolig fargen 1453 Bomull, - ergo vil lister da fremstå gulere enn en eventuell vegg i Letthet. Så er det opp til deg om du synes det fungerer. Personlig ville jeg gått for samme hvittone som på vinduer og detaljer  LADY 1453 Bomull), eventuelt en tone mørkere på veggen. Men dette er ett spørsmål om smak og behag - ikke rett eller galt :) 

 OPTIMAL OptiWhite er en helt ny maling fra Jotun som er spesielt utviklet for hvite hus. Malingen er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg på husets overflate. OPTIMAL OptiWhite sørger dermed for at huset holder seg hvitt og vakkert lenger. Les gjerne mer her: http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/optimal/optiwhite.aspx
Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun