Gunhild

Kategorier:

Hei! Jeg har kjøpt meg min første leilighet. Den er ikke bygget ennå og derfor har jeg muligheten til å bli å bestemme hvordan jeg vil ha det. Jeg skulle veldig gjerne hatt litt fargeråd fra dere. Jeg har lyst på litt farger og kunne iallefall tenke meg en fondvegg både i stuen og soverom 1. Har ingen møbler ennå. Leiligheten ligger på hjørnet, sørvendt og slipper inn en del sol. Tenker gips på vegger og tak, blir i utgangspunktet levert med kostemalt 5 bords panelplater skygge hvit. Listverk, vindu og dører leveres hvitmalte, vet ikke noe mer om fargen. Jeg har tenkt enstavet eik på gulvet, litt usikker på hvilken type, kanskje noe med litt grått i seg og nokså lys farge? Kjøkken og stue er i ett som dere ser på bildet. Kjøkken har jeg ikke valgt ennå, men tror jeg går for slette, matte hvite fronter. Ser for meg at det kan være fint med en matt blåfarge i stua, likte veldig godt den blåfargen på det vedlagte bildet. Har prøvd å finne en lignende farge på fargekartene deres. Er industriell blue nærmest? Eller er den ganske knæsj i fargen? Synes det er vanskelig å vurdere farger da det virker som fargene endres veldig ut ifra lyset. Hvor bør evt fondveggen/e være i stua? Jeg tror det blir TV-bord på veggen mot soverommet der det ikke er noe vindu og evt. en grå hjørnesofa langs de to veggene med vindu (motsatt som på plantegningen). Hvis man går for fondvegg der TV-bordet er, hvor skal fondveggen slutte, skal den f.eks inkludere kassen som er tegnet inn ved ovnen? Hvilken veggfarge passer evt. til resten av stue og kjøkken og er det da finest å gå for samme farge også på veggene i gangen? På gulvet i gangen er det grå standardflis (30*60cm). På soverommet er jeg usikker på om jeg skal ha én vegg med farge eller male alle veggene, og evt. hvilken farge som passer. Vil ha en matt farge der også, men ikke for lys, men heller ikke veldig mørk :P Har sett på både grønn- og blåtoner, samt ferskentoner. Og hvilkken farge bør jeg ha i taket på disse rommene? Håper dere kan hjelpe meg litt :)

2018-05-27 19:11:57

Fargerådgiver svarer:

Hei Gunhild vi hjelper deg gjerne med fargevalg men for å kunne gjøre en faglig god vurdering må jeg ha litt mer info. Jeg trenger Jotun fargenavn eller ncs kode på hvite detaljer som dører, lister, vinduer, tak og kjøkkenfronter.  Vi har ingen farge som heter Skygge Hvit ( to ord) kan det være  JOTUN 10784 Skyggehvit 1002-Y13R eller er det leverandørens eget fargenavn, dette er viktig info så det må sjekkes med utbygger ? Jeg trenger også link med bilde av gulv i stuen og de grå flisene i gangen. Gulv en en stor flate det er viktig å ta hensyn til når farger til vegg skal velges. Blåfargen du har lagt ved bilde av tror jeg er varmere enn  LADY 5455 Industrial Blue jeg tror heller at det er  LADY 4638 Byge,   LADY 4477 Deco Blue eller muligens  LADY 5030 St. Pauls Blue :-) Hva med  LADY 6352 Evening Green på alle veggene i soverommet. Jeg ville malt hele sofa kroken blå, ikke bare en fondvegg. Sjekk hvittonen og ncs kode på panelplatene og send meg link med bilder av gulv så skal jeg gjerne sette sammen en fargepalett til deg. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! NCS-kode på lister, dører og vinduer er S-0502Y, Bomull. Navn på flisene i entreen er Marte 30×60 Antrasitt (link: Sauvage.http://www.norfloorgrimstad.no/butikk/fliser/baderomsfliser/marte-30x60-antrasitt/). Jeg har ikke bestemt meg for hvilken parkett jeg vil ha på gulvet, men har fått tips om denne: 530195, Haro Parkett 4000 TC - 1-stav Eik Puro hvit. Tar gjerne imot tips hvis du vet om en type 1-stav parkett som kan passe fint inn. I taket skal jeg få lagt gipsplater, så der må jeg selv finne en farge som passer med de andre fargene. Kjøkken har jeg ikke bestilt ennå, men det blir kjøkken fra Sigdal og jeg ser at de kjøkkentypene jeg kan tenke meg leveres med standardfarge hvitfarge NCS S 1002-Y, men at det er mulig å velge andre lyse nyanser,bla. premium white, hvis detskulle passe bedre inn med evt. farge på vegger etc.

29/05/2018 14:10:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Gunhild likte du noen av de blå jeg nevnte sist ? S1002-Y er den fargen som hos oss heter  LADY 1024 Tidløs S1002-Y den er ikke hvit i mine øyne men gråhvit med undertoner i gult.  JOTUN 1024 Tidløs er lekker sammen med  LADY 1453 Bomull S0502-Y dine detaljer og alle de blå jeg nevnte sist, men det er greit å informere om at den er ikke hvit hvis det er et hvitt kjøkken du ønsker. Ta en titt på blå-fargene å se om det er noen av disse vi kan jobbe videre med så setter vi sammen en palett til deg. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei:) Fargen på kjøkkenfrontene er nærmere bomull, ifølge en kjøkkenselger av Sigdal. Legger ved et bilde av fargen (den øverste), nederst på bildet ser du premium white. Jeg liker de blåfargene til stua veldig godt :) Vet ikke hvilken av fargene jeg synes er finest, synes fargene varierer så fra fargene på fargekartet og når jeg ser på forskjellige bilder av malte vegger i de fargene. Jeg likte også veldig godt evening green til soverommet. Tar gjerne imot fargetips til det minste soverommet også:)

31/05/2018 19:27:11

Fargerådgiver svarer:

Til detaljer som dører, lister og vinduer i  LADY 1453 Bomull holder jeg en knapp på kjøkkenfrontene i  LADY 1024 Tidløs men smak og behag. Hvordan ulike farger oppleves på bilder er avhengig av lyssetting når bilde ble tatt, så du bør hente fargeprøver og aller helst teste en eller to på vegg. Farger vist på pc skjerm som ikke er farge-kalibret kan dessverre også lyve litt. :-) På det lille soverommet kan du gjerne gå ton i ton å velge  LADY 7163 Minty Breeze eller  LADY 7555 Soft Mint men varmere toner som  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 20047 Blushing Peach eller  LADY 2024 Senses er også lekkert hos deg.  Lykke til med alle valg og god helg. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Har noen spørsmål til:) Hvilken farge bør jeg ha i taket som passer med de fargene du har foreslått? Og hvilken farge vil være fint å ha på veggene i kjøkkendelen og i entreen? Blåfargen i stua tenkte du først og fremst på de tre veggene i stuedelen, og så en annen farge på veggene i kjøkkendelen? Tror kanskje jeg går for Deco blue i stuedelen, har hentet fargeprøver. God helg :)

01/06/2018 09:01:43

Fargerådgiver svarer:

Med kun tegninger er det dessverre vanskelig å vurdere lysforhold så ikke så lett å si noe om tak-farger men jeg tror jeg hos deg ville valgt hvite tak i stue/kjøkken og da i  LADY 1453 Bomull. På soverommene kan det bli tøft å velge tak og vegg i samme farge. Vi ser en klar trend mot mer farger og gjerne alle vegger i et rom i samme farge så hos deg ville jeg valgt blått i både stue og kjøkken. Blir det for mye blått etter din smak ville jeg valgt å dele rommet ved pipa og laget en blå sofa krok og da et lysere kjøkken/spisestue. Hva med  LADY 10679 Washed Linen eller  LADY 8470 Smooth White i kjøkken og gangen, begge er lekre til blått. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Høres lurt ut å gå for Bomull i tak slik at det matcher lister/dører/vinduer som leveres i Bomull, samt kjøkkenfronter som leveres i fargen Tidløs. Det som er viktig for meg er å prøve å unngå å fremheve gulfargen i bomull. Tror jeg går for st.pauls blue i stuedelen istedenfor deco blue da jeg er redd for at deco blue blir litt for mørk, også synes jeg st.pauls blue ser ut som en spennende farge. Vurderer også å gå for st.pauls blue på kjøkken, evt. washed linen som jeg leste passet fint til bomull. Washed linen i gang. Evening green på det store soverommet. Synes minty breeze kunne vært fint på det minste soverommet, men redd for at den gjør bomullsfargen mer gul? Kan pale green eller green harmony være et bedre valg? Ønsker en grønntone, men ikke for mørk. Sikkert vanskelig for deg å svare på når jeg ikke har bilder av leiligheten, mulig jeg får tatt litt bilder av en leilighet som er lik den jeg skal ha om noen uker, så da kan jeg evt. sende deg de slik at det blir lettere for deg å vurdere farger. På gulvet i kjøkken/stue/soverom har jeg nå funnet en sandgrå eikeparkett (1-stavs kjøkken/stue og 3-stavs på soverom) (https://floorfactory.no/produkter/parkett/haro-parkett-4000-plank-2v-eik-sand-gr%C3%A5-markant-str.-naturadur#&gid=null&pid=1). Tror du den vil passe til de andre fargene? Tenker spesielt på om den gjør at st.pauls blue fremstår mer som kun en grå farge? Takk for god hjelp så langt! :)

08/06/2018 11:29:53

Fargerådgiver svarer:

 LADY 5030 St. Pauls Blue er tøff til  LADY 1453 Bomull og  LADY 1024 Tidløs litt røffere mer industriell med det lille hintet den har av grønt.  LADY 7163 Minty Breeze kan sammen med  LADY 1453 Bomull miste noe av sin friskhet å bli mer grå enn grønn sammen med Bomull men dine lysforhold blir avgjørende.  LADY 8478 Pale Green og den litt lysere  LADY 8281 Pale Linden er begge rå-tøffe sammen med  LADY 6352 Evening Green da får du en spennende kontrast mellom varm og kald grønn :-) Gulvene du har kikket på er fine til blått og blågrønt men igjen blir lysforhold avgjørende. Fint med bilder men til syvende og sist bør alt vurderes samlet hjemme hos deg med dine lysforhold. Lykke til med alle valg og god helg.  :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Nå har jeg fått tatt noen bilder av en leilighet som er lik den jeg skal ha:) For å oppsummere litt skal jeg ha gips på alle vegger og tak. Detaljer leveres i Bomull. Kjøkkenskap i fargen Tidløs. I gangen blir det sannsynligvis de flisene som vises på bildet: Sauvage.http://www.norfloorgrimstad.no/butikk/fliser/baderomsfliser/marte-30x60-antrasitt/). Gulv på resterende rom blir 1-stavs parkett: https://floorfactory.no/produkter/parkett/haro-parkett-4000-plank-2v-eik-sand-gr%C3%A5-markant-str.-naturadur#&gid=null&pid=1. Etter fargeråd fra dere og noen fargeprøver jeg har gjort tenker jeg st.pauls blue på alle vegger i stuedelen, evt. også kjøkken. Litt usikker på om det blir for mørkt å ha den fargen i både stue og kjøkken, og kanskje til og med for mørkt på alle vegger i stuedelen? Washed linen i gangen, evt. også på vegger i stue/kjøkken for å få det lysere? Bomull i tak på stue/kjøkken/gang. Soverom 1 (det minste) i Minty breeze (tak og vegger), evt. Pale green hvis det passer bedre. Soverom 2 i Evening green (tak og vegger). Hva tror du?

26/06/2018 21:22:59

Svar:

Noen flere bilder:)

26/06/2018 21:24:36

Svar:

Bilder

26/06/2018 21:26:19

Svar:

Bilder

26/06/2018 21:26:22

Fargerådgiver svarer:

Takk for mange fine bilder, da blir det enklere å gjøre en vurdering. Jeg tror at  LADY 5030 St. Pauls Blue blir lun og lekkert på alle veggene i stue/kjøkken, den vil også gi deg det uttrykket du sendte inspirasjons bilde av tidligere så gå for blått på alle veggene. Frykter du at  LADY 5030 St. Pauls Blue er litt mørk kan du også teste  LADY 5044 Blåis.  LADY 10679 Washed Linen er et godt valgt i gangen, alternativt kan du også vurdere  LADY 1024 Tidløs (samme farge som kjøkkenfrontene) på veggen i gangen. Både  LADY 7163 Minty Breeze og  LADY 8478 Pale Green er lekre sammen med  LADY 6352 Evening Green og  LADY 5030 St. Pauls Blue (  LADY 5044 Blåis) så hvilken du skal velge er en smakssak, jeg synes kontrasten mellom den varmere  LADY 8478 Pale Green  og den kjøligere  LADY 6352 Evening Green er spennende så  LADY 8478 Pale Green er min favoritt. :-) Får du slett vegg så velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for god hjelp! Jeg ble nylig fortalt at matte farger på veggene fort kan gi skjolder/flekker som gjør at man ofte må enten vaske hele veggen eller male på nytt. Stemmer det? Jeg synes det er finest med matte vegger, men bør være litt brukervennlig også:)

27/06/2018 15:15:59

Fargerådgiver svarer:

Skjolder på  LADY Pure Color kommer ofte av av folk vasker med såpe og vann. Vi anbefaler mikrofiberklut og rent lunkent vann uten såpe. Føler du deg usikker så ta gjerne en prat med Teknisk Service du treffer dem på: chat.jotun@ed24.no eller 33 45 75 30

Lykke til og god sommer 🙂

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, Jeg har et spørsmål til kjøkkenet mtp. valg av benkeplate slik at det passer inn med de andre fargene. Farge på veggen blir St.pauls blue, sannsynligvis listene også. Tak i bomull. Gulv i 1-stavs parkett: https://floorfactory.no/produkter/parkett/haro-parkett-4000-plank-2v-eik-sand-gr%C3%A5-markant-str.-naturadur#&gid=null&pid=1. Kjøkkenfronter i fargen S1002-Y som tilsvarer deres Tidløs. Jeg har tenkt på benkeplate i laminat grå marmor: https://www.sigdal.com/kjokken/benkeplater/laminat/. Passer det inn? Synes det er så vanskelig å vite om alle disse fargene harmonerer. Sender med en tegning av kjøkkenet sånn det er planlagt. Kjøkkenvifta/ventilatoren blir sannsynligvis i børstet kobber (røroshetta), tenkte det kunne bli fint. Det er mulig å gjøre endringer på f.eks farge på kjøkkenfrontene, kan også velge annen type benkeplate. Takk på forhånd :)

10/11/2018 20:57:29

Fargerådgiver svarer:

I linken du har lagt ved er det mange ulike benkeplater men hvis det er lys marmor du tenker på så tror jeg at den blir helt nydelig :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tenkte i utgangspunktet på grå marmor. Legger ved et bilde. Passer det like fint eller tenker du at lys marmor er et bedre valg?

12/11/2018 16:05:38

Fargerådgiver svarer:

Den grå er lekker sammen med  LADY 1024 Tidløs men du må selv vurdere om den etter din smak gir nok kontrast mot  LADY 5030 St. Pauls Blue :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun