Barnehagelærar

Kategorier:

Vi har ein brakke barnehage som har stort behov for å friske opp att veggane sine. Barnehagen er delt inn i fleire rom. Fargen på alle veggane har vore lys gul. Nokon av veggane har blitt kvite ettersom det har blitt malt over veggar som har blitt pussa opp. Vi har no lyst til at dei ulike roma skal få ulike "fargar" eller "nyansar". Vi ynskjer ikkje mørke fargar, sidan barnhagen ikkje er så stor. Men vi ynskjer at fargane skal harmonere med kvarandre. Vi har 5 rom som vi vil pusse opp. Eit stort rom og 4 små rom. Dører og vindu er kvite, men eg veit ikkje noko fargenamn. Kan de hjelpe oss?

2018-06-24 23:24:23

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, vi hjelper dere gjerne med fargeforslag til barnehagen, så klart - så gøy! ...men først må jeg spørre deg om du har anledning til å sende noen bilder av rommene slik at vi får ett inntrykk av farger/materiale på gulv, møbler og interiør. Fargevalget avhenger i stor grad av dette. Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Heisann Klarte ikkje å laste opp flerie enn tre bilder. Vi har nokre gule dører, elles er dørene kvite. Golvet er grått og likt på alle rom. som du ser er det litt "hummer og kanari" hos oss. Det har med dårleg økonomi å gjere. Tenkte at dersom vi får litt meir harmoni på veggane kan oss få det litt meir koseleg. Vi har også 3 oransje bord som er på ulike rom. Trekvite stolar. Eitt stort bord som er kvitt med kvite benkar til.

25/06/2018 13:50:07

Svar:

Fleire bilder

25/06/2018 13:54:30

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for mange flotte bilder :-) Ser at den gulgrønne døren er så spesiell i fargen at for å kunne gjøre en faglig god vurdering må vi ha ncs kode eller ral kode, spesielt hvis du ønsker kun lyse toner.  Kan vi ved denne døren leke oss med noe mer kulør /farge og ellers lyse vegger er det litt lettere. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Har jobba med å finne farge på døra, men det har ikkje vore så enkelt. Leverandør av bygget svarer meg ikkje. Det næraste eg har kome er er ein fargelapp frå Jotun "S 1050-Y10R". Elles kan no vi vere opne for litt meir spenstige fargar også. Høyrer får dykk etter sommarferien håper eg:)

02/07/2018 23:35:49

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen! Da er vi tilbake etter en herlig sommerferie :) Takk for ny og utfyllende info. Jeg må innrømme at jeg ut fra bildene hadde gjettet at døren var mer grønnlig gul, så det var supert at vi fikk NCS koden. Farge på skjer kan lyve. Det gjelder også bildene av gulvet, som varierer mye i tonen fra bilde til bilde. Det er derfor viktig at  fargene blir testet i rommene med deres lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Vi vil foreslå en kombinasjon av herlige blågrønne toner, kombinert med lekre og lekne korallfarger. Hvilken farge dere skal velge i hvilket rom må dere selv vurdere ut i fra møbleringen, lysforhold og rommets funksjon. Ta en titt på kombinasjonen  LADY 5225 Sjøgløtt,  LADY 6084 Sjøsmargd,  LADY 5362 Fusion,  LADY 2602 Butterfly og  LADY 2456 Punch. Vi skulle så gjerne hatt NCS kode på de orange bordene, da vi er usikre på disse i kombinasjon med korall fargene. I rommene med de orange bordene vil vi derfor foreslå at dere velger de blågrønne fargene.  Dersom dere opplever at fargene blir for mørke eller intense på alle veggene i rommet vil vi foreslå at dere maler fondvegger. Alle disse fargene kombineres lekkert med  JOTUN 1624 Letthet dersom dere ønsker noen vegger malt i en hvittone. 
Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man
 LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.  SENS 3i1 Vegg/panel/list 07 er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Vi ønsker dere lykke til med prosjektet :)




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun