Monica

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : NCS S0502-Y

Hei. Jeg har fått veldig god hjelp fra dere tidligere, så jeg prøver lykken igjen. Jeg skal pusse opp en stue, og har lyst på en vegg som er i en slags terracotta farge og resten av veggene "hvite" Siden dører og lister er ferdigmalte i fargen bomull, er det da lurt å male disse i denne fargen? Jeg har (som resten av Norge) lys grå sofa. Gulvet er lyst grått Pergo og heter Morgeneik. Tak er helt vanlig hvit. Har dere forslag til en type terracotta farge som kan passe her, eller evt andre varme farger? Jeg har ikke lyst at det skal være rosatoner

2018-07-10 00:03:41

Fargerådgiver svarer:

Da er en deilig sommerferie over og vi er i full gang på bloggen. Det er en stund siden du la inn ditt spørsmål så du er trolig godt igang med dine prosjekter allerede ? Hvis ditt spørsmål fortsatt er aktuelt og du ønsker vår hjelp så gi oss en tilbakemelding. Har du bilder er det supert, da er det enklere å gjøre en faglig god vurdering. Vi ønsker deg en forsatt god sommer og hører gjerne fra deg igjen. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Jeg er ikke kommet helt til fargeutvelging enda, så hvis dere hadde hatt et råd her hadde jeg blitt kjempeglad :)

01/08/2018 16:00:02

Fargerådgiver svarer:

Hei, Monica ønsker du hvite vegger ville jeg valgt  LADY 1453 Bomull samme som på detaljer, men se gjerne også på  LADY 1024 Tidløs eller  LADY 10678 Space de er begge lekre til terrakotta toner. Vi har en farge som heter  LADY 2771 Rustikk Terracotta men mørkere brente rød-toner som  LADY 2995 Dusty Red,  LADY 2859 Whispering Red og  LADY 2993 Kilim er også lekkert.  LADY 20046 Savanna Sunset og  LADY 2856 Warm Blush er også nydelig, men kanskje for rosa for deg ? Alle er lekre til grå sofa. :-) Har du slett vegg/tapet så velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Har du panelvegg så anbefaler vi  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til og fortsatt god sommer. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Det var veldig vanskelig å se hvordan LADY 2771 Rustikk Terracotta var på skjermen, da den var helt forskjellig på ulike skjermer, Kjøpte en fargeprøve i dag og testet på veggen, og denne ble litt for brun og mørk, Finnes det en litt lysere og mer "oransje" farge? Jeg tenker mer som denne type terracotta farge; https://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/hobby-generelt/dekor-artikler/terracotta-potte-str-6x55-cm

09/08/2018 22:31:15

Fargerådgiver svarer:

 LADY 2994 Heat er lekker, men den blir trolig også for mørk etter din smak. Du er kanskje mer over i de orange tonen som  LADY 10431 Vital eller 2048 Gentile S3030-Y50R. Malte flater blir flatere en tonene i brente terracotta krukker så det er vanskelig å finne en farge på vegg som ligner. Ta gjerne en tur til din lokale Jotun forhandler å se i den store ncs fargeviften det finnes mange muligheter blant de brente orange tonene. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for hjelp og tips! Det ble Lady Pure Color 10431 Vital. Den ser kjempefin ut i spannet i alle fall, så jeg gleder meg til å se den på veggen! :)

13/08/2018 17:55:31

Fargerådgiver svarer:

Ja, det blir spennende :) Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun