Kine

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei. Jeg skal male gangen, og ønsker en lys grå farge. Ønsker også at det er en varm tone, slik at den passer til lister i bomull. Her er problemet: det er en trapp i gangen, opp til et loft med ferdigmalt panel. Ser ut som om det kan være malt i tåkedis (virker som dette er en vanlig gråfarge på ferdigmalt panel?)). Dette panelet er også øverst i trappen, slik at fargen jeg maler gangen i må passe til dette. Men tåkedis er jo en kjølig farge, det blir vel ikke fint med en kald gråfarge og en varm gråfarge ved hverandre? Hva skal jeg ta mest hensyn til; panelet i trappen eller listene på dører? Har dere evt. forslag til farge? Gangen har bare et lite vindu, så fargen må ikke være for mørkt.

2018-08-10 20:34:12

Fargerådgiver svarer:

Hei Kine varme gråtoner som står fint til  LADY 1453 Bomull blir fort "grønne" (satt på spissen) mot  LADY 9930 Tåkedis som blir kjølig "blå/lilla". Jeg ville i gangen valgt en farge som er fin til både den kjølige grå og  LADY 1453 Bomull og ikke grått. Hva med en blågrå som  LADY 5200 Dusky Blue,  LADY 5249 Linblå,  LADY 4710 Duggblå eller  LADY 4618 Kveldshimmel er dette farger du liker ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar:) Alle eksemplene du kommer med er farger jeg liker, og jeg skal faktisk male linblå i stuen. Det eneste jeg er redd for er at det blir for mørkt? Jeg er ikke redd for mørke farger på veggene, men denne gangen er ganske liten og uten vindu, så har du et lysere alternativ??

13/08/2018 10:05:05

Fargerådgiver svarer:

Jeg kan ikke med god farge-samvittighet anbefale en lysere blå uten av dine detaljer i  LADY 1453 Bomull blir gule. Men hva med gangen i  LADY 7555 Soft Mint eller  LADY 7163 Minty Breeze de er lekre sammen med  LADY 5249 Linblå i stuen. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun