IRE

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Åpen for forslag til farge på lister og dør. Ikke vindu i rommet

Hei, Vi pusser opp et hus er gammelt gardshus. Huset er fra 3 tidsepoker, første del fra slutten på 1800 tallet, ble bygd på en del på 50 tallet, siste del på 90 tallet. Jeg lurte på om dere kunne hjelpe med fargeråd i gangen. Den er forholdsvis lang, ikke vinduer. En av veggene er tømmer (malt), resten er plater. Fargen som blir valgt til veggene i gangen nede tenker jeg må følge opp til tilhørende gang på loftet. Trappen som dere ser på bildet må også males. Gjerne i 2 farger? Gulvet er fra ca. 1890, trebord som er malt. Jeg trenger råd for valg av farge på gulv, vegger, trapp, evt lister og dør. Tilstøtende rom er kjøkken, bad og "ny" gang (enda ikke valgt farger for disse rommene), det andre rommet er stuen som er kun tømmer. Jeg er egentlig åpen for de fleste farger. Selv har jeg sett på blåe, grønne og brune farger. Evt. noe med gult i. Har dere noen tips?

2018-08-14 21:44:36

Fargerådgiver svarer:

Hei :-) I denne gangen er det veldig mye som kan bli lekkert, men hvis kjøkken, bad og ny gang også skal males snart er det kanskje lurt å finne en palett bestående av flere farger som kan fungere i alle rom ? Det er også viktig å matche disse fargene opp mot farger i stuen som jeg regner med er tilstøtende til denne gangen ? Jeg skulle veldig gjerne hatt litt info om farger du har brukt i stuen. Jeg trenger også info/bilder av farger på møbler. Kan du sende meg litt bilder av stuen og gjerne de andre rommene som skal males så er det helt supert ? Har du valgt flis til badet ? og hva med kjøkkenfronter og benkeplate har du noen planer her ? Hvis du ønsker fargeråd kun til gangen i blått eller grønt ville jeg kikket på  LADY 5044 Blåis til veggen, gulv og trappetrinn i  LADY 1462 Grå Skifer. Resten av trappen ville jeg malt i  LADY 1391 Lys Antikkgrå eller  LADY 1973 Antikkgrå. Håndløper ville jeg malt mørkere i  LADY 1434 Elegant eller  LADY 9938 Dempet Sort disse kan du også benytte i trinnene hvis du ikke ønsker samme farge på gulv og trinn. Disse gråtonen i trappen og gulvet kan du gjerne også kombinere med grønne vegger i  LADY 8469 Green Leaf,  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 6325 Balanse og  LADY 7163 Minty Breeze. Ta en titt å se om du liker noen av disse fargene, så snakkes vi nærmere hvis du ønsker en palett til flere rom eller andre fargeforslag. Gulv maler du med TreStjerner Gulvmaling. Trappen maler du med  LADY Supreme Finish denne kan du også gjerne velge på veggene. Lykke til :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Tusen takk for så kjapt svar. Jeg setter stor pris på hjelp til å sette opp en palett til resten av rommene! I "gamle" stuen er det tømmervegger. De vil jeg beholde slik de er. Gulvet er pusset ned. Vi har enda ikke beiset det, heller ikke valgt hvilken nyanse vi skal gå for. Ellers vil tak og lister her inne være i klassisk hvit. Vi har lite møbler her enda. Ovnen må nok byttes ut. Det jeg vet kommer til å stå der er en gammel stor rosemalt kiste. Den hører liksom til der. Har dessverre ikke bilde av den nå, men den går hovedsaklig i en dus rød-orange farge, svart, gult, grønt. Jeg vurderer også å ta inn en sofa og stol fra 50 tallet, mosegrønn farge, og et trebord fra sanne tiden. Tilstøtende rom til gamle stuen er et lite rom, ca 6 kvm. Et lyst rom med to store vinduer og god utsikt. Fra dette rommet går det en litt smal gang inn til kjøkkenet. Vi beholder kjøkkenet, men det trenger også litt pleie. Gulvet på kjøkkenet, samt gulvet i den lille stuen, er tregulv med smale bord. Dette har vi også slipt ned, og kommer nok til å behandle med samme nyanse som det vi velger for gamle stuen. Her inne vil jeg beholde en gammel kjøkkenbenk og tilhørende stoler. Disse er brune. Egentlig tenkte jeg faktisk å beholde fargen, da noen av stolene har fargen, men mye er også naturlig slitt bort. Liker de slik. Selv om brunfargen i seg selv ikke er den fineste. Men hvis det ikke går sammen med de andre fargene, går det fint å male de også. Badet har to vegger i tømmer og to vegger med plater. Her tenkte jeg litt på om jeg skulle hatt en mønstrete tapet på veggene med plater og male tømmerveggene i en farge som gjekk igjen i tapeten. Her inne er det støpt gulv. Jeg har dessverre bare bilder fra før vi rev to vegger. Men nå er det tømmervegger på veggen ved siden av toalettet og bak badekaret. De andre er plater. Det er lite møbler, ikke mer enn det jeg har nevnt. Mye må kjøpes nytt. Jeg legge ved bilder. Noen er muligens litt mørke. Kan supplere med fler senere om nødvendig.

16/08/2018 00:07:23

Svar:

Supplerende bilder.

16/08/2018 00:09:14

Svar:

Supplerende bilder

16/08/2018 00:13:15

Svar:

Supplerende bilder

16/08/2018 00:14:30

Svar:

Ser jeg ikke har svart på alt du spurte om. På badet tenkte jeg bare å male gulvet. Det er støpt betong. Vi skal bruke huset som hytte, så vi flislegger ikke gulvet her enda, da vi i første omgang vil fikse mest mulig selv. Mulig det blir flislegging her ved et senere tidspunkt. På kjøkkenet vil vi male frontene, skifte håndtak (prøver å få tak noen i metall, som ble brukt på andre typer av dette kjøkkenet på ca samme tid). Benkeplaten skifter vi også. Tipper en i eik. Det store skapet over komfyren skal selvsagt bort. Det kommer kanskje ikke frem på bildene, men kjøkkenet er også et lyst rom, med mye vinduer. På forhånd, tusen hjertelig takk for hjelp. Gi beskjed om du trenger mer info 😊

16/08/2018 00:30:44

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for masse fine bilder :-) Vi har ikke produkter til gulv men jeg tror at jeg ville valgt en hvitpigmentert olje på dine gulv, les gjerne mer her http://trestjerner.no/
De lekre veggene i stuen må du helt klart beholde :-) Men taket ville jeg malt slik at veggene kommer enda bedre frem. Hva med tak og detaljer som dører, lister og vinduer i  LADY 1624 Letthet, Jeg tror du gjør lurt i å velge denne litt lune hvittonen ikke helt hvite detaljer i  LADY 9918 Klassisk Hvit den blir fort kjølig i spesielt stuen. Bruntone på sofaen i kjøkkenet er faktisk super tøff til blågrønt så på ditt kjøkken ser jeg for meg vegger i  LADY 6350 Soft Teal med  LADY 6352 Evening Green ton i ton på skap-frontene. I rommet innenfor stuen med panel ville jeg klinket til med  LADY 5454 Dark Teal eller  LADY 4744 Sophisticated Blue det er tøft med litt kontraster det fremhever tømmerveggene enda mer. I gangen tror jeg valgt  LADY 5044 Blåis på veggen igjen en lekker tone til tømmerveggen i naborommet. Jeg ville vurdert å beholde gulvene i gangen slik de er fra 1890 denne bruntonen er veldig typisk og den er lekker til blått og er vel faktisk tøff sammen med møblene du ønsker å bevere på kjøkkenet ? Uansett ville jeg malt gulvet til sist så ser du hvordan det blir med den gamle bruntonen mot blått og de blågrønne tonene jeg tror det blir lekkert. Sammen med de blå og blågrønne vi nå har snakket om ville jeg valgt lyse grunntoner som  LADY 10961 Raw Canvas og  LADY 1024 Tidløs. Trappen ville jeg malt i  JOTUN 0734 Brunsvart som jeg tror blir tøff til de brune gulvene :-) Hent prøver å se om vi her er på sporet av en palett du liker. :-) Panelvegger, kjøkkenfronter og andre detaljer i treverk maler du med  LADY Supreme Finish på de slette veggene ville jeg valgt LADY Pure Color. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Tusen takk for mange gode tips og inspirasjon. Jeg har et par spørsmål: Vegg i gang; jeg blir ikke helt fortrolig med blåis. Finnes det en farge som har litt mer grønt i seg, som også kunne passet? Og så pyser jeg litt ut på brunsvart, synes den er så mørk. Kunne en har byttet den ut med en dyp, mørkere blåfarge? Når det gjelder gulvet, har du forslag til brunfarge til gulvet, eller skal jeg prøve å få tilsvarende den som er? Mulig jeg klarer å få av en bit og ta med meg til en fargehandler. Ser poenget ditt med klassisk hvit. Må bare spørre, tror du det kunne funket med bomull? Spør bare for å lette malingsarbeidet litt;) hvis ikke det går sammen med resten, maler jeg 😊 Takk igjen!

19/08/2018 13:22:05

Fargerådgiver svarer:

His du velger  LADY 6350 Soft Teal og  LADY 6352 Evening Green på kjøkkenet kan du jo velge den lysere  LADY 6351 Tender Green i gangen alle disse er tøffe ton i ton. Du bør absolutt velge  LADY 9918 Klassisk Hvit til disse  LADY 1453 Bomull blir gul. Ønsker du å beholde  LADY 1453 Bomull så kan du vurdere  LADY 7555 Soft Mint,  LADY 7163 Minty Breeze og  LADY 6325 Balanse de er litt lunere og finere til Bomull. Ønsker du mørk blå trapp så hva med  LADY 4744 Sophisticated Blue. De brune gulvene er tidsriktig og så vidt jeg kan vurdere ut fra disse bildene så matcher de også møblene du skal bevare i kjøkkenet så ja let gjerne etter samme bruntone :-) Hvis ikke kan jeg også anbefale gulv i  JOTUN 1462 Grå Skifer og trapp i samme eller  LADY 1434 Elegant :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun