TF

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Hei! Vi pusser opp hele boligen vår og jeg trenger nå hjelp med fargevalg slik at det blir en fin flyt i hele huset. Håper dere kan hjelpe meg! Vi skal nå male hele 1.etasje. Den består av en ganske smal gang som fører ut til en ganske romslig hall med trappeløp opp til 2.etasje, inngang til bad og hovedsoverom. I hovedsoverommet vil vi ha en mørk, lun farge. Vi har sett på Deco Blue og Sophisticated blue (tror den blir litt vel mørk). Oppe i i 2.etasje er det delvis åpen stue/kjøkkenløsning og ett soverom. Stua har vi malt med kveldshimmel (som vi elsker!), kjøkkenet er malt i Aske (9937/S7500-N) som vi også synes er tøff og går fint til kveldshimmel. Soverommet er malt i 1802-Y29R, og denne faller vi ikke helt til ro med - og det er dumt, fordi vi tenkte denne som en grønnfarge som skulle gå igjen nede i gang/hall og i garderoberom som ligger inne på hovedsoverommet. Så, jeg er på jakt etter en lys, lun, hyggelig og litt diskret grunnfarge som kan fungere på soverom, garderoberom og entré. Jeg trodde ikke jeg likte greige toner, men tror jeg har endret litt mening på dette. De rene gråtonene ser helt blålige ut her og de oppleves som kalde og lite trivelige. Flisvalget på badet er også i en litt ubestemmelig gråbeige tone og de liker vi godt. Farger jeg har sett på: washed linen, soothing white, varmgrå, kalk, kalkgrå, skagen, raw canvas. Det viktigste er at de går til blåfargede vi har ellers (altså kveldshimmel og evt. Deco blue). Har dere noen forslag? Til info: alle lister og tak males i klassisk hvit. Legger ved bilde av gulvet som vi gå igjen i hele huset.

2018-09-24 10:20:05

Fargerådgiver svarer:

Hei TF de rene gråtonene blir ofte kjølig mot blå/lilla derfor er de greige enklere å jobbe med, spesielt når du skal male alle detaljer i  LADY 9918 Klassisk Hvit. De greige tonene er ikke supre sammen med  LADY 1453 Bomull som da blir gul og de greige litt rødlig i noen tilfeller rosa/lilla og faktisk litt kjølig de også. Alle de lyse grunntonene du nevner er fine til blått,  LADY 10961 Raw Canvas skiller seg litt ut som en dempet senneps-gul/korn-gul tone, men den er lekker til blått. Vi har i år laget noen nye grå-beige farger som heter  LADY 12077 Sheer Grey og  LADY 12078 Comfort Grey de er litt kjøligere enn de typiske greige og kanskje disse er perfekte hos deg ? Jeg tror iallefall at de er lekre til dine gulv og de er nylig til blå-fargene du har. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller :supre et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Tusen hjertelig takk for svar:-) Jeg har kjøpt en testboks nå med Sheer Grey, den ser forholdsvis lik ut som 1802-Y29R, kan det stemme? Jeg begynner å lure på om jeg har forvekslet malinger og trodd at jeg har malt med 1802-Y29R og egentlig malt med morgendis, at det er derfor det ser blålig ut. Et lite mysterium😅 Jeg synes Raw Canvas ser tøff ut og har litt lyst til å prøve den også. Vil den eventuelt fungere opp mot Sheer Grey? De vil ikke være i nærheten av hverandre, men jeg ønsker som sagt gjennomgående flyt i fargevalgene. Tusen takk igjen!

25/09/2018 09:40:31

Fargerådgiver svarer:

Hvis veggene dine virker blå/lilla er det trolig  LADY 9915 Morgendis. Jeg må være ærlig å si at jeg synes ikke at den lune gråtonen  LADY 12077 Sheer Grey er super sammen med  LADY 10961 Raw Canvas da blir den rødlig. Hvis du er klar for noe nytt hvorfor ikke velge  LADY 10961 Raw Canvas kombinert med  LADY 1928 Sommersne som lyse grunntoner til til blått. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun