GK

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Egghvit

Hei. Jeg skal male et soverom som er 12 kvadratmeter. Rommet har to vinduer; et mot sør og et mot vest. Rommet har to dører, malt i egghvit. Disse er på en annen vegg. Taket har samme farge. Hvite pax klesskap fra IKEA. Jeg ønsker en blågrå farge som passer til egghvit. Fargen må passe til fargen på sengegavl og seng, se bilde. Jeg ønsker at rommet skal ha en noe varm tone. Ønsker tips til hvilken farge jeg skal velge på veggene. Mvh GK.

2018-09-24 12:56:45

Kommentar

Tilleggsinfo: Dette er et gammelt hus med god gammel panel på veggene. Veggene har vært malt flere ganger. Rommet har store gamle vinduer som vender ut mot hagen. Dette er et småbruk på landet. Ønsker en blågrå farge som er lun og passer til egghvit. Jeg prøvde å male med Igloo fra Jotun, men den ble for søt. For mye rødt i den. Derfor ønsker jeg en noe gråere blåfarge. På forhånd takk for hjelpen! Mvh GK.

24/09/2018 15:10:49

Fargerådgiver svarer:

Hei, GK 4396 Igloo har en del rødt i undertonen og ganske mye fargestyrke i forhold til sorthet så den kan lett bli litt søt nesten lilla. Jeg ville hos deg valgt en litt mørkere med noe mer sorthet i forhold til fargestyrke. Hva med  LADY 4109 Gustaviansk Blå eller kanskje du er så tøff at du har lyst til å teste  LADY 4629 Skyggeblå :-) Spør du meg kan ikke soverom bli mørke nok :-)  LADY 4017 Pilasterblå er et alternativ eller hva med  LADY 4117 Stadt.  LADY 4618 Kveldshimmel er også nydelig til din seng og lekker på panelvegg. :-) Panelveggen maler du med  LADY Supreme Finish, matt eller silkematt er mine favoritter på vegg :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for raskt svar og gode forslag :) Jeg har vurdert både gustaviansk blå og pilasterblå som begge er helt nydelige farger! Siden rommet har hatt en mørk farge tidligere, ønsker jeg helst noe lysere. Jeg prøvde Igloo fordi jeg så for meg at rommet skulle bli som en sval sommerdag. Så ble det søtsuppe ;) Men sval sommerdag er fortsatt ønsket! :) Med beige seng og hjemmeheklet hvitt sengeteppe kan det bli fint :) Stadt kan være et alternativ :) Jeg skal hente testlapper hos fargehandel og se. Takk for hjelpa! :)

25/09/2018 11:14:19

Fargerådgiver svarer:

Jeg tror at alle disse er lyse, svale nok, husk at alle farger virker lysere på store flater og lysere blå enn disse er ikke supre sammen med  LADY 1453 Bomull . :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun