CM

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : mørk brun

Hei! Jeg har et stort åpent rom i 2. etasje som nå er kritthvitt, type klassisk hvit. Det er fliser på gulvet, beigebrune (se bilde), vinduskarmene er mørke brune, og taket har bjelker (varm trefarge). Rett utenfor vinduet er det blå sjø og mye grønt. Jeg har falt helt for Deco pink, og malte det på en fondvegg. Syns det ble fint (men er åpen for en annen farge og). Nå tenker jeg å male de tre andre veggene i en litt lysere farge. Tilstøtende rom vil jeg male i jade, og i trappeoppgangen som fører opp til rommet, linblå (trappen er klassisk hvit med trinn i mørkt tre). Jeg lurte på om jeg skulle gå for Soft skin, syns også senses høres fint ut, men redd den blir litt mørk/rosa. Om soft skin ikke skulle bli helt riktig, har jeg sett på space, men redd den kan bli litt gul? Har også være innom Ascott og Tudor. Eller rett og slett beholde veggene klassisk hvite, og fargesette med interiør.. Hva tenker du? Paletten min nå er altså linblå, jade og deco pink, pluss evt. soft skin (eller annen lysere farge). Syne det er så vanskelig å finne en nyanse til disse flisene og taket. Tusen takk for all hjelp!

2018-09-24 14:43:44

Kommentar

Ville bare legge til at jeg valgte Deco Pink da jeg har en del kunst og plakater med gule/rosa/fersken- detaljer som skal henge i dette rommet, så jeg syns deco pink utgjorde en fin fondvegg til dette (tenkte også på blushing peach). Jeg var redd den rosa fargen ikke skulle passe til gulvet og taket, men syns egentlig det funker. Kanskje fordi de resterende veggene er klassisk hvite? Jeg burde kanskje beholde en kald farge her?

24/09/2018 15:12:53

Fargerådgiver svarer:

Hei CM jeg ville klinket til med  LADY 2782 Deco Pink på alle veggene eller kanskje  LADY 10580 Soft Skin hvis du ønsker en mer dempet rosatone (jeg ville ikke kombinert de to for  LADY 10580 Soft Skin er mer gyllen og blir beige ikke rosa når de kombineres). Alle vegger i samme farge blir lunt og lekkert og fondvegger er vi litt ferdig med... håper du tilgir at jeg er ærlig. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Supert at dere er ærlige ;) Jeg har ett par spørsmål til :) Hvilken lysere farge kunne passet med Linblå, Tender green, og Deco pink? For å knytte det hele litt sammen. Jeg tenkte også på om jeg skulle byttet ut Deco Pink med Blushing Peach. Ville Blushing Peach passet med Tender Green og Linblå? Kunne Soft skin passet her? Tusen takk for super hjelp!

26/09/2018 07:52:19

Fargerådgiver svarer:

Sammen med  LADY 5249 Linblå,  LADY 6351 Tender Green og  LADY 2782 Deco Pink ville jeg valgt  LADY 1928 Sommersne eller  LADY 1376 Frostrøyk. Bytter du  LADY 2782 Deco Pink med  LADY 20047 Blushing Peach som er helt nydelig sammen med  LADY 10580 Soft Skin får du tommel opp, disse er også lekre sammen med  LADY 6351 Tender Green og  LADY 5249 Linblå. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for raskt svar! Dere er jo supre :) Nå kommer siste spørsmål fra meg, lover ;) Jeg har satt meg inn i det nye fargekartet deres, som virkelig er helt nydelig! Jeg har falt for ferskentonene, som 2. etasjen her, med mørke trebjelker, kunne kledd godt. Jeg har som sagt malt linblå i trappeoppgangen som kan sees på høyre side i det nyopplastede bildet (hele 1. etasje er malt i kalk). Jeg har ikke malt helt opp, altså over listen, usikker på om jeg skal gjøre det? Det store rommet, der jeg står, lurer jeg nå på om jeg skal male i de nye Soft Touch og Devine. Det lille halvåpne kontoret (med den sorte stolen) hadde jeg tenkt å male i Tender green (har allerede kjøpt maling), men nå lurer jeg på om det blir litt mye med Linblå, Tender Green og ferskenfagene så tett oppi hverandre. Det er jo ingen dører mellom, og at jeg heller skulle gått for den mørkere Rural der, for ton i ton.. Hva tenker dere? Rural eller Tender Green på kontoret? Evt. den nye Treasure, altså gulgrønn istedenfor blågrønn? Og skal jeg male Linblå helt opp? Da blir den rett ved siden av enten Tender green eller Rural. Eller skal jeg beholde den delen klassisk hvit, evt. male den type Comfort grey? Altså 2 farger i trappeveggen?... Tusen takk igjen for all hjelp! :)

27/09/2018 11:08:57

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) Jeg tror at 3 farger blir litt mye i disse åpne rommene.  LADY 5249 Linblå ville jeg valgt helt opp til taket. I det store rommet/stuen ville jeg valgt en farge på alle veggene med en mørkere ton i ton på kontoret.  Om du skal velge  LADY 12085 Rural og  LADY 12083 Devine eller den rosa  LADY 12086 Rustic Pink kombinert med  LADY 20120 Organic Red må vurderes mot gulvet på stedet. Begge kombinasjonene er tøffe sammen med  LADY 5249 Linblå og  LADY 10341 Kalk

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar:) Devine og Rural vil jo ha samme undertone som gulv, altså rødt. Jeg har hørt at man ikke skal ha samme undertone i vegg og gulv, men det stemmer kanskje ikke? I det nye fargekartet ser jeg at disse fargene er satt sammen med kaldt og grått gulv, og varme tresorter. Jeg falt spesielt for bildet av spisestuen malt i Rural. Fargen på tak, bjelken og hyllen er akkurat som taket og vinduet mitt. Men det spørs om det blir like fint hos meg, med de grårøde flisene. Og Devine da, som er satt sammen med hvitt og grått. Men jeg får vel bare prøve og se hvordan det blir. Takk for hjelpen!

29/09/2018 10:43:44

Fargerådgiver svarer:

Man kan etter min mening gjerne velge farger på veggen som går ton i ton med gulvet, men da lysere eller mørkere enn gulvet for å få litt kontrast, men farger må som du sier testes med prøver hjemme hos deg i dine lysforhold og ikke minst vil farger på møbler også spille en viktig rolle. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun