Cath

Kategorier:

Vi har nylig kjøpt en gammel leilighet der alt skal males, tak, vegger og vinduer. Det er først og fremst stuen jeg trenger tips til. Den er på ca 40 m2, med vinduer kun på den ene kortsiden. Stuen blir derfor ganske mørk, også pga overbygget balkong. I vår forrige leilighet hadde vi Tidløs på stueveggene, sammen med Eggehvit, Space og Marrakesh ellers, men er redd for at Tidløs vil bli litt for mørk nå. Har vurdert Sommersne, Refleksjon og Hvit Poesi og Skumring, men er fortsatt usikker. Møblene er i lys eik, sofagruppen lys muldvarp. Lys parkett med grålige toner. Veldig takknemlig for forslag slik at vi kan komme igang med malejobben.

2019-05-15 21:06:01

Fargerådgiver svarer:

Hei, Cath både  LADY 1622 Refleksjon og  LADY 1928 Sommersne er deilige lune lyse grunntoner. Til disse bør alle detaljer males med  LADY 9918 Klassisk Hvit. Når det gjelder  LADY 8394 Hvit Poesi så er det en svakt grålig hvittone. Inneholder litt grønt noe som gjør den perfekt sammen med blå, grønne og mintaktige farger, men den kan virke kjølig.  LADY 9904 Skumring blir også fort litt kjølig også disse bør kombineres med helt hvite detaljer i  LADY 7236 Chi eller  LADY 9918 Klassisk Hvit

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. Følger du linken kan du lese mer om produkter og fargene :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til med alle valg. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar - jeg velger Refleksjon. Hva med taket - skal vi bruke Klassisk hvit der også. Tenkte å bruke Devine ellerWhite Linen i entreen - vil Devine gå pent sammen med Refleksjon og Klassisk hvit?

16/05/2019 18:27:55

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, vil du ha hvite tak er  LADY 9918 Klassisk Hvit lekker men vegg og tak i samme farge kan også blir fint, uten å fysisk være i rommet er det vanskelig å vurdere :-)  LADY 12083 Devine er fin til både  LADY 1928 Sommersne og  LADY 1622 Refleksjon. Vi har ingen farge som heter White Linen men du mener kanskje  LADY 10182 Hvit Lin ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Unnskyld, jeg mente Washed linen... Hva står forresten S foran tallene i fargekoden for? Malte en gang med en farge som het S0802Y, en lys, varm gråhvit farge. denne finner jeg ikke på noen fargekart. Kjenner du den og har den eventuelt et navn?

20/05/2019 10:06:07

Fargerådgiver svarer:

S først i ncs koden står for standard ncs som bygger på 05-10-15- 20- 25 osv. 0802-Y finner jeg fra Flügger ( ikke noe navn) men dette er ikke en standard ncs, men den kan blandes på våre blandemaskiner i våre produkter hvis du ønsker det. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Er litt i villrede nå etter å ha bestemt meg for Refleksjon som hovedfarge i stuen med Klassisk hvit på detaljer. Vil gjerne ha en annen farge på veggen bak sofaguppen som er lys muldvarp. Tenkte på Silky Yellow eller Raw Canvas som går fint mot detaljer i Klassisk Hvit, men forstår nå at Refleksjon fort kan se rosa ut mot disse gylne nyansene. Hva slags farger vil stå fint mot Refleksjon?

20/05/2019 20:07:22

Fargerådgiver svarer:

Det er veldig mye som er fint til  LADY 1622 Refleksjon, jeg må nesten ha sofen med i vurderingen kan du sende meg bilder ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Håper disse er OK.

21/05/2019 16:31:06

Fargerådgiver svarer:

Tusen takk for flotte bilder. Ingen tvil om at gult kan bli lekkert både til sofaen, gulvet og dine detaljer, men som du selv sier kan  LADY 1622 Refleksjon vippe litt rødlig mot "rosa" sammen med spesielt de lyseste gule. Hva med  LADY 12082 Refined Yellow,  LADY 1938 Teblad eller  LADY 10683 Cashmere :-) Jeg har også lyst til å utfordre deg litt... hva med  LADY 2995 Dusty Red eller  LADY 8304 Timian :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tror jeg satser på Refined Yellow, men skal også vurdere prøver på de andre fargene du foreslo. Takk for hjelpen! 😊

22/05/2019 20:37:27